Egyre népszerűbb a celebboksz, különösen annak egy új vállfaja, amikor wannabe bokszoló youtuberek igazi sportolókkal állnak le bunyózni.

Logan Paul ilyen youtuber, néhány napja nyomott le nyolc menetet a visszavonult világbajnokkal, Floyd Mayweatherrel, és az öccse, Jake Paul is pontosan ezen az úton jár.

Paul és Mayweather meccsének hiába volt csekély sportértéke, komoly tömegeket vonzott, így adja magát a kérdés, hogy a küzdősport legnagyobb promóterei és vezérarcai látnak-e fantáziát ebben a műfajban. Erről Dana White-ot, a UFC vezérét is megkérdezték egy podcastben, és ő egyáltalán nem rejtette véka alá a véleményét.


Sejthető volt, hogy White nincs jó véleménnyel erről a műfajről, hiszen az ilyen meccsek a valódi sportesemények elől szipkázzák el a figyelmet (és így a pénzt).

Már az elején leszögezi:

Ez nem egy kibaszott bokszmeccs volt!

Persze ő is tudja, hogy mindig lesznek olyan nézők, akik hajlandóak ötven dollárt kiperkálni, csak hogy ilyesmit nézhessenek, de azonnal egyértelművé teszi, hogy ez a műfaj nagyon távol áll a UFC elveitől.

Ha vannak olyan emberek, akik elég hülyék ahhoz, hogy ezt a pénzt ilyesmire költsék, akkor vegyék csak el a pénzüket! Megérdemlik.

White szerint arra is lenne fizetőképes kereslet, ha Kim Kardashiant engednék össze a ketrecharcos Amanda Nunesszel, de az egészet nevetségesnek tartja.

Ha eddig nem lett volna egyérteémű, akkor most már az: a UFC vezére nem egyhamar fog ilyesmivel foglalkozni.

És ezt olvastad már?
Az AC Milanhoz hasonlította a Fradit az ír edző