A dán fociválogatott hagyományosan Hummel mezekben játszik, a sportszertgyártó most be is mutatta a szetteket, amikben Eriksenék játszanak majd a világbajnokságon. A mottó: észrevétlenek akarunk maradni.

Elég sok ország és annak válogatottja elítélte már a katari szervezőket az emberi jogok megsértése, illetve a külföldi munkavállalókkal szembeni bánásmód miatt. Mivel 2021-es becslések szerint 6500 munkavállaló vesztette az életét az építkezések során. Ennek ellenére nem vették el a vb-t a közel-keleti országtól, így aztán kénytelenek megjelenni a csapatok.

A Dán Labdarúgó-szövetség a Hummel sportszergyártóval megegyezett abban, hogy

a válogatott olyan mezeket visel a világbajnokságon, amellyel sem a szponzor logója, sem a hagyományosan a dán mezeken szereplő emblémák nem látszanak majd.

A dánok így egy teljesen piros és egy teljesen fehér szettben fociznak majd, mi több, készült egy harmadik, teljesen fekete készlet is, amivel az elhunytak iránti gyászt igyekszik kifejezni az ország.

A Hummel egy közleménnyel együtt posztolta a mezeket:

„A dán válogatott új mezeivel kettős üzenetet akartunk küldeni. Nemcsak a '92-es Európa-bajnokság inspirálja őket, hogy ezzel tisztelegjünk Dánia legnagyobb futballsikere előtt, hanem a Katar és az emberi jogok terén elért eredmények elleni tiltakozás is. Ezért finomítottunk Dánia új vb-mezeinek részleteit, beleértve a logónkat és az ikonikus szimbólumokat is.

Nem akarunk láthatóak lenni egy olyan versenyen, amely több ezer ember életébe került.

Végig a dán válogatottnak szurkolunk, de ez nem jelenti azt, hogy örülünk Katarnak mint házigazdának. Hiszünk abban, hogy a sportnak össze kell hoznia az embereket, és amikor ez nem történik meg, akkor nyilatkozni akarunk.”

Majd a fekete mezt külön is posztolták:

„Fekete – a gyász színe. A tökéletes szín Dánia harmadik mezéhez az idei világbajnokságon. Miközben végig a dán válogatottnak szurkolunk, ezt nem szabad összetéveszteni egy olyan torna támogatásával, amely több ezer ember életébe került. Ezzel szeretnénk kifejezni véleményünket Katar emberi jogi helyzetéről és az ország világbajnoki stadionjait építő vendégmunkásokkal való bánásmódról.”

Vb-sorsolás: egy csoportba került Spanyolország és Németország

A B-csoport nagyon pikáns lesz, a csúcsmeccset pedig az E-csoportban játsszák majd.

Igencsak fényűző lett a katari foci-vb első stadionja

Nagyjából 100 millió dollárból rakták össze, és úgy is néz ki.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A La Liga elnöke Real Madrid-drukkerként nyilatkozott Mbappéról

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés