Oké, némiképp teátrális a cím, de gyakorlatilag ez történt.

Az NBA-ben néhány nap múlva kezdődik a rájátszás, most épp a play-in zajlik, vagyis az a minitorna, amelyen eldől, hogy utolsóként melyik négy csapat csatlakozik a playoff-mezőnyhöz. A Toronto Raptors és a Chicago Bulls meccsének is ez volt a tétje, a győztes a keleti hetedik helyen játszhat a rájátszásban, míg a vesztes abban az esetben juthat be a playoffba, ha megnyeri a következő meccsét.

Minimális meglepetésre Kanadában tudott nyerni a Bulls, 109–105 lett a végeredmény, így a Chicago az első körben a Bostonnal játszik majd.

Na de visszatérve a címhez. A Chicago Bulls játékosa, DeMar DeRozan kilenc szezonon át volt a Raptors játékosa, 2018-ban azonban elcserélték, ami eléggé érzékenyen érintette, hiszen azon kevés sztárjátékosok egyike volt, aki szívesen játszott Kanadában, és nem tett meg mindent azért, hogy egy másik csapathoz elcseréljék. A Raptorsnak végül bejött a csere, az érkező Kawhi Leonard vezetésével története első és eddig egyetlen bajnoki címét nyerte a Toronto. DeRozan közben a San Antonióban húzott le pár évet, 2021-től a Chicago Bulls játékosa.

Most tehát visszatért a városba, ahol korábban játszott, és a közönségben ott volt a lánya, Diar is, aki az apja elmondása szerint napokon át könyörgött, hogy mehessen a meccsre. Egy napot ki kellett hagynia a suliban, de végül a DeRozan család engedett, Diar ott volt Torontóban. És ha már ott volt, akkor mindent megtett annak érdekében, hogy segítse a Bullst. Ez nála azt jelentette, hogy

a Raptors összes büntetődobásánál horrorfilmbe illő sikoltozással próbálta megzavarni a hazai játékosokat.


Mondhatnánk, hogy egy ilyen meccsen óriási a hangzavar, és egy kislány sikoltozása elvész, és amúgy is ezek a profi játékosok hozzászoktak már az ilyesmihez. Ez utóbbi lehet, hogy így van, de attól még igaz, hogy

a Toronto Raptors összesen 36 büntetőt dobhatott a meccsen, és ebből 18 alkalommal hibázott, ami borzalmas statisztikai mutató.

Nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy ez Diarnek köszönhető, de azt nehéz tagadni, hogy kaptunk egy eléggé erős, nem mindennapi sztorit, ami érthető módon eléggé nagyot megy az amerikai sportmédiában.

„Folyamatosan hallottam a sikoltozást. Aztán az egyik kimaradt büntetőnél hátranéztem, és láttam, hogy a lányom az. Először azért azt néztem meg, hogy minden rendben van-e vele”

– mondta mosolyogva a meccs utáni sajtótájékoztatón DeMar DeRozan.

A sikoltozás miatt hibáztak a Raptors játékosai?

Ez is érdekelhet:

Magyar kosárlabdázót draftolt a négyszeres WNBA-bajnok

Juhász Dorkát dtaftolta a Minnesota Lynx csapata!

Beáll a seregbe a finn NBA-sztár

Katonának áll egy időre a Utah Jazz kosárlabdázója.

(Fotó: NBA)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában