Két veretlenül letudott párharc után a Dinamo Zagreb következett a Fradinak. Ez a kör a legnehezebb, azonban egy továbbjutás már biztos csoportkört érne. És Zágrábban is megtartotta a veretlenségét!

Rebrov több helyen is változtatott a csapatán, ebből az Ignatenko helyére bekerülő Sigér nem volt meglepetést, Szignyevics beállítása sem váratlan, mert ő a legjobban védekező csatár. Ezen kívül a Civic, Heister váltást húzta még meg az ukrán mester.

Ferencvárosi TC on Twitter

👥 Here's our starting XI: #fradi #ftc #ferencvaros

A horvát fővárosban némiképp beárazták a Fradit, legalábbis az első félidő elején. Elég gyorsan. A horvát csapat teljesen uralta a meccset, a magyar bajnok megszeppenve nézte, ahogy Dani Olmóék fociznak. A spanyol U21-es Európa-bajnok aztán rúgott egy olyan gólt, ami még a Nou Campban is állva tapsolnának meg.

Orsic sarokkal passzolta ki Olmónak, aki bebőrözte Sigért jobbal, majd ballal ellőtte a hosszúba. Tapsoltunk volna, ha nem a magyar csapat kapja. 1–0

A Dinamo egészen más szint, mint az eddigi ellenfelek, és mint a Fradi. Az első félidőben a Zagreb 12, a Ferencváros 3 kapura lövéssel próbálkozott, a magyar csapatnak ekkor sansza sem volt. És az sem segített, hogy a játékvezető úgy megszórta sárgákkal a Fradit, mintha muszáj lett volna.

A szünetbe aztán Rebrov, akárcsak Máltán, rendezte a sorokat és a gondolatokat, a Fradi jóval magabiztosabban jött ki a második félidőre. Az, hogy sikerült megtartani a labdát, és időnként eljutni a horvát tizenhatosig, önbizalom-növelő volt. Épp az hiányzott a meccs elején.

Az mondjuk nem volt benne a meccsben, hogy gólt szerez a Fradi, mégis így történt. Egy rossz szöglet utáni beadásra Tokmac érkezett, aki belerúgta a kapusba, onnan Sigér fejére pattant, aki átbólintotta a gólvonalon. Talán. 1–1

Ekkor már a Dinamo fölénye, az, hogy képzettebbek a játékosai, nem jött ki, a Fradi talpra állt a korai ütés után, magabiztosan tartotta az ikszet. A Dinamo görcsösen támadott, de igazán csak pontrúgásokból volt veszélyes. De Dvaliék jól tartották a frontot.

Az 1–1-es döntetlen azt jelenti, hogy a budapesti visszavágó előtt a Fradi áll továbbjutásra.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1–1

Gól: Olmo, ill. Sigér

És ezt olvastad már?
Atlético-elnök: A Real Madridot évtizedek óta rendszerszinten segíti a játékvezetés
További cikkeink a témában