A magyar teniszválogatottat öltözteti majd a hazai márka, ezzel még erősebben lesz jelen a világpiacon. Már a hétvégi, csehek elleni világkupa-meccsen láthatjuk a menő kollekció teniszes darabjait.

Váratlanul új magyar szereplő bukkant fel a csehek elleni hétvégi Davis-kupa-meccsre készülő teniszválogatottnál, méghozzá az egyik menő hazai ruhamárka, a Dorko. A két fél hosszú távú megállapodása alapján a válogatott világszerte Dorkóban szerepel majd.

"Már két éve dolgozunk azon, hogy minél több magyar válogatott játékos és szurkoló viseljen hazai márkát, amiben óriási előrelépés a mostani megállapodás" - nyilatkozta Gém Péter, a Dorko alapítója és ügyvezető igazgatója.

Hab a tortán, hogy a két fél céljai hasonlóak, ahogy Szűcs Lajos, a teniszezők elnöke kiemelte:

Csak örülni lehet annak, ha egy alulról építkező, feltörekvő, friss és lendületes hazai márka kezd el öltöztetni egy válogatottat, ami ráadásul elég jól szerepel az utóbbi években: a teniszezők ugye 21 év után jutott fel a Dk-világcsoportba tavaly.

És a DRK méltó a csapathoz, mert az ambíciói nem csak üres szavak, folyamatosan találnak ki menő dolgokat. Először is nem csak sportolókat, de

művészeket is támogat, és rendszeresen kiáll jó ügyek mellett, például segítséget nyújt vakvezető kutyák kiképzésében, és dolgozik egy valóban zöld Budapestért.

Divat terén pedig nem restek újítani, nagyot szólt többek közt a páros kollekció, ami koránt sem csak pólókat jelentett, de bögre, táska, sapka is volt a készletben, az meg, hogy Halott Pénz szett, hát mindent visz.

A Dorko négy és fél éve indult, a kollekcióin mindig kizárólag hazai tervezők és művészek dolgoznak, úgy mint Weiler Péter, Bercsényi Balázs, Fehér Balázs, Koby, Rajnai Péter vagy Balogh Luca.

2016 tavaszán flagship store-t nyitott az Andrássy út 33. szám alatt, és nem akármilyen célt deklarált akkor:

az első magyar streetwear márkává válni, amit ismernek a nemzetközi piacon.

Tett is érte, többek közt az akkor debütáló Dorko Xpressionnel, amelynek cserélhető tépőzárát mindenki maga tervezhette meg.

A piac pedig visszaigazolja a DRK erőfeszítéseit, elvégre kapnak megrendeléseket Olaszországból, Spanyolországból, Franciaországból, sőt az Egyesült Államokból és Dubajból is.

Ebben a hadjáratban pedig fontos stratégiai lépés lehet a teniszszövetséggel való összebútorozás: egy menő sportág feljövőben lévő csapata mellé álltak, a Dk-rendszernek hála az egész világba elviszik a Dorko hírét, és olyan széles a kollekciójuk, hogy mindenki talál az ízlésének megfelelő darabot benne. Ha nem hiszed, érdemes böngészned kicsit a teniszes cuccaikat.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon