Ha Szoboszlai Dominiknak megfelel és bejön, akkor Dzsudzsinak is jó lesz.

Shane Tusup irányításával folytatja a felkészülését a magyar labdarúgó-válogatott (korábbi) csapatkapitánya Dzsudzsák Balázs is. A háromszoros olimpiai bajnok edző és a csapat nélküli focista együttműködése a fizikális felkészülésre összpontosul.

Az köztudott, hogy a 108 válogatottsággal az ide vonatkozó örökranglistán Király Gáborral holtversenyben az első helyen álló Dzsudzsák Balázs jelenleg szabadon igazolható. Dzsudzsi ugyanakkor folyamatosan edzésben van – egy ideje az MTK-nál készül – ám ennek ellenére úgy érezte, hogy a plusz edzőtermi munka még inkább elősegítheti azt, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legjobb formába hozza magát.

A 33 éves Dzsudzsák eltökéltségét jól mutatja, hogy a köztudottan kemény edző hírében álló Shane Tusupot hívta segítségül.

Korábban többször eljátszottam a gondolattal, hogy felhívjam Shane-t, de valahogy ez mindig elmaradt. Aztán egy hete végül megtörtént a nagy találkozás. Elbeszélgettünk, szóba került mindkettőnk pályafutása, én elmondtam, hogy még mindig komoly célok lebegnek előttem, ő pedig biztosított arról, hogy tudna nekem segíteni. A pályafutásom ezen szakaszában szerettem volna, ha egy erős, kemény, elismert szakember irányítja a fizikális felkészülésemet. Sikeres karriert tudhatok eddig magam mögött, ahogy Shane is komoly sikereket ért el az úszásban, újabban pedig a labdarúgásban is. Tudom, hogy kemény munkával mit ért el a sportolóival, bízom a szakértelmében. Hiszek abban, hogy az élet nem véletlenül hozza össze az embereket egymással, biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen alakul majd a közös munka.”

(Fotó: Polymorph Industries - shanetusup.com)

Shane Tusup nem tagadja, hogy régóta figyelemmel kísérte Dzsudzsák Balázs karrierjét, mindig is tisztában volt azzal, hogy az ország egyik legkiemelkedőbb labdarúgója.

„Nagyon tisztelem Balázst, nagyszerű sikereket ért el pályafutása során klubszinten és a válogatottal is. Az, hogy valaki 108 alkalommal húzhatja magára a címeres mezt, önmagáért beszél. Többször bizonyította, hogy a magyar válogatottért bármire képes és bízom abban, hogy a közös munka gyümölcseként még számos nagy sikert érhet el mind klubszinten, mind a nemzeti csapat kapitányaként.”

Shane Tusup a közelmúltban többször is kijelentette, hogy nem kifejezetten edzőnek tartja magát, hanem egy magasabb fokozatra, egy magasabb teljesítményre sarkalló szakembernek.

Csapatban gondolkodik minden egyes pillanatban és ezért a sportolót is csapattagként kezeli. A Tusup-csapat tehát új taggal bővült: Szilágyi Liliána, Bogdán Ádám és Szoboszlai Dominik után immáron Dzsudzsák Balázs is nála dolgozik.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában