Megbízható angol források egybehangzóan állítják, megtalálták Kloppék a nagy támadótrió optimális cseréjét, ami nélkül nem tudná tartani a szintet a Liverpool.

A New York Times írója, Rory Smith, valamint a Liverpool-ügyekben percre kész Paul Joyce is azt állítja,

a Pool közel áll a megegyezéshez a Wolverhamtonnal Diogo Jotáról.

Mindezt Josh Williams, a Liverpool Echo szakírója is megerősítette, és a guru, Fabricio Romano is megírta Twitteren. Ki vagyunk mi, hogy megcáfoljuk. Így aztán majdnem tényként állítjuk, hogy az angol bajnoki címvédő 35 millió font körüli ajánlatot tett Jotáért. A tárgyalások pedig igencsak előrehaladottak.

Annál is inkább, mert közben a vörösök eladták Ki-Jana Hoever a Wolvesnak 10 millióért, tehát folyamatosan tárgyalnak, és alighanem a portugál válogatott szélső is szóba került.

A 23 éves támadó mindkét szélen bevethető, és a Liverpool Echo elemzése alapján a PL-játékosokat vizsgálva az evertonos Bernard után Jota az a támadó, aki a leginkább kétlábas. Így aztán három-négy poszton is bevethető, univerzális csatár, ez pedig a Liverpoolnál most a legfontosabb, ugyanis ők az életveszélyes támadóhármasuk tehermentesítését akarják megoldani. Manét, Szalahot és Firminót is tudná rotálni Jotával Klopp.

(Fotó: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Magyar tehetséget igazolhat le a Manchester City