Szenegál jutott elsőként az Afrika-kupa döntőjébe, a második elődöntőben Kamerun és Egyiptom játszott, tizenegyesekkel dőlt el a fináléba jutás.

Szenegál 3–1-re vert Burkina Fasót az első elődöntőben az Afrika-kupán, az igazi rangadót viszont a másodikban rendezték. A kontinens topcsapatai közé tartozó Kamerun és Egyiptom játszott.

90 és 120 perc alatt sem tudtak gólt rúgni a válogatottak, így az elődöntő tizenegyesekkel dőlt el. A büntetőrúgásoknál viszont már nem volt sok kérdés, Kamerun pocsékul rúgta a tizenegyeseket, Harold Moukoudi, James Le Siliki és Clinton N'Jie is hibázott, így Egyiptom magabiztosan nyerte a tizenegyespárbajt.

A tizenegyesek:

Egyiptom–Szenegál döntőt rendeznek az Afrika-kupán, vagyis az afrikai futball két legnagyobb sztárja, Mohamed Szalah és Sadio Mané, a két liverpooli csapattárs fog egymás ellen játszani a döntőben. A meccs másik érdekessége, hogy a két válogatott vb-pótselejtezőn is találkozik márciusban, a tét ott is óriási lesz, csak a nyertes jut ki az év végi katari világbajnokságra.

Egyiptom a negyeddöntőben is tizenegyesekkel jutott tovább:

Szalah berúgta az utolsó tizenegyest, Egyiptom nyerte a rangadót

Hiába voltak mindkét oldalon ismert támadók, Elefántcsontpart és Egyiptom meccsén végül csak tizenegyesből született gól.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában