Szakmailag és anyagilag is óriási a tétje a csütörtök esti Európa-liga-meccsnek, a Ferencváros nagyon régóta vár erre a sikerre.

Ilyen közel még sosem volt a Fradi az Európa-liga csoportköréhez, sőt a nemzetközi csoportkörökhöz is csak egyszer, elvégre 1995-ben az Anderlecht lényegesen esélyesebb volt a BL-selejtezőben, 2004-ben a Millwallt viszont legyőzte a Ferencváros és bejutott az UEFA-csoportkörébe.

Most a Suduva ellen a Fradi a favorit.

Tizenöt év után lehet tehát ismét főtáblás a zöld-fehér csapat, ehhez pedig nagy utat járt be. Ennyi év után ez komoly siker, és hatalmas pénz lenne:

amennyiben megugorja a El-playoffot a litván bajnok ellen, a csoportkör 2,9 millió eurós (∼951 millió forint) bevételt jelentene.

Arról nem beszélve, hogy végre szakmailag is komoly sikert érne el az FTC.

Az Európa-liga-csoportkörben egy győzelem 570 ezer eurót (184,4 millió forintot) ér, és 190 ezer eurót (61,5 millió forintot) egy döntetlen. És mindezekhez még hozzájön a közvetítési díjakból származó pénzek, illetve a jegybevétel.

A Fradi egy unalmas, semmilyen meccsen 0–0-t játszott Litvániában, de erre lehetett számítani, otthon, egy rossz és kicsi pályán masszív a Suduva. Idegenben általában elvérzik. Már az első meccsen is jóval többet támadott a magyar bajnok, helyzetecskéi is voltak, valamint egy tizenegyesgyanús eset. Ám gól nem esett, itthon mindenképp nyernie kell Lovrencsicséknek.

Ebben a telt ház, a remek pálya és a jó statisztika segíthet: a Fradi a Ludogorecet és a Vallettát is elkapta a Groupamában. A Dinamo mondjuk simán nyert, de ő más szint, ott is van a BL-főtáblán.

Rebrov ismét számíthat a sérülés után felépülő Szignyevicsre és Isaelre, de egyikük sem fér be a csapatba, utóbbi, a csapat legdrágább játékosa kimondottan hitvány formában van. Az ukrán mester így csütörtök este is a gálakezdőjét küldi harcba. Amióta nincs Lanzafame, azóta kicsit még döcög a támadásvezetés, mert az új csatárnak, Bolinak még nem sikerült beépülnie. Ezen sok múlhat, ugyanis a helyzetei eddig is megvoltak a Fradinak.

A Fradi várható kezdőcsapata: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac – Boli

Ferencváros–FK Suduva – El-playoff, 20:00; M4 Sport

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Tilos lesz a nagy-magyarországos zászlókat bevinni a válogatott meccseire
További cikkeink a témában