Pedig nagy sztori lehetett volna az övé, ugyanis egy 13 napos karantén miatt lemaradt a normál sáncról, a nagysáncra meg így nemigen tudott felkészülni.

„A technikámra és a tempómra koncentráltam, leszegtem a fejem, és amikor felemeltem, a célvonalat láttam. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez nem az én olimpiám”

– idézte az MTI azt a Jarl Magnus Riibert, aki az északi összetettben megnyerte a nagysáncversenyt, így a 10 kilométeres sífutást 44 másodperc előnnyel kezdte, az első kör végén azonban a célegyenesre fordult rá, így vissza kellett botorkálnia a pályára.

Az akkorra 48 másodpercre hízó előnye tíz másodpercre csökkent, majd utol is érték az üldözői. Végül az utolsó körben elfogyott az ereje és leszakadt élbolytól, csak a nyolcadik helyre ért be.

Riiber „ostoba hibaként” értékelte a történteket, amellyel „elpazarolta az aranyérmet”.

„Egy normál napon még egy ilyen hibával is harcban lettem volna a végső sikerért. Jó futó vagyok, még így is versenyben lehettem volna az aranyért”

– mondta az északi összetettben kétszeres világbajnok, háromszoros világkupa-győztes 24 éves norvég.

Így is kettős norvég siker lett, mert Jörgen Graabak nyert Jens Oftebro előtt, mindketten hatalmasat síeltek.

Ez is érdekelhet:

Csoda a jégen, Eddie, a sas és a Herminator legendás győzelme – A téli olimpia legjobb sztorijai

Melyik minden idők legszerencsésebb olimpiai aranya? Hogyan győzték le az esélytelen egyetemisták a világ legjobbjait? Miként lett az olimpia hőse a síugró, aki tökutolsó helyen végzett? Az összeállításunkból kiderül.

(Fotó: Daniel Karmann/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés