A Győri ETO és a Ferencváros Európa legjobb női kézilabdacsapatai között tartjuk számon, mi több, a Győr konkrétan a legjobb. Most pedig épül a magyar konkurencia, a Siófok KC is egy világválogatott lesz.

A Siófok KC két nap alatt három magyar válogatott játékost szerződtetett, valamint egy fogadott magyart:

Hársfalvi Júlia, Szikora Melinda, Tomori Zsuzsanna és a spanyol, de "ezer éve" a Fradiban játszó Nerea Pena szerződtetését jelentette be.

Hársfalvi a német Bundesligában harmadik helyen álló Metzingent hagyta ott, Pena és Szikora ugye a BL Final Fourjába igyekvő Fradit, míg Tomori a Győrrel nem hosszabbított.

Mivel rajtuk kívül ott van a keretben például a norvég kapus, Silje Solberg, a dán szélső, Simone Böhme, a francia szélső, Camille Aoustin, a horvát Katarina Jezic és Andrea Kobetic, vagy épp a spanyol klasszis, Mireya Gonzalez, Tor Odvar Moen edző joggal lehet elégedett. Világválogatott csapata lett.

Egy olyan játékost sikerült megszereznünk , aki eddig mindegyik csapatában meghatározó volt, ahol játszott. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, kiemelkedő védőmunka jellemzi, és számos variációs lehetőség támadásban. Ezek a legfőbb erényei. Sokat volt sérült az elmúlt években, de látszik, hogy most már remek állapotban van. Ő egy vezértípus, én is hasonló szerepet szánok neki Siófokon!” – elemezte Tomorit Tor Odvar Moen, a Siófok edzője.

Penáról is áradozott.

„Ez egy elképesztő igazolás számunkra. Ő egy nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállítani, előttünk jár egy lépéssel. Nagyon gyors, és képes minden belső pozícióban extra teljesítményre. Azt hiszem, ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével” 

Ez a keret egyelőre a BL-ben azért még nem hasítana, de a két magyar nagyot az NB I-ben már meg fogja szorongatni, elvégre most már rutinban sem lesz hiányuk.

Távozók is lesznek persze, és leginkább emiatt nem várható még a teljes áttörés: a világ- és Európa-bajnok francia irányító, Estelle Nze Minko épp a Győrbe igazol, míg a két román válogatott, a kapus Denisa Dedu és az átlövő Gabriela Perianu pedig a CSM Bucurestihez.

(MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon