Minden idők egyik legrosszabb kupadöntős félideje után ment egy óriási negyedórát a Chelsea, simán megnyerte az El-t.

A hét első angol házidöntőjét Bakuban rendezték és hivatalosan az Európa-liga döntője volt.

Nem hivatalosan viszont dögunalom. Szívesen írnám, hogy a Chelsea és az Arsenal egymásnak esett, és egy igazán paprikás meccset játszott az őrjöngő szurkolók előtt, de ezek közül egyik sem igaz.

Teljesen függetlenül egymástól két üzenet érkezett két kollégától, nagyjából másfél perc különbséggel, ami tökéletesen leírja az első félidőt:

„Ez az Európa-liga-döntő kb. olyan mint egy július végi, Ázsiában megrendezett felkészülési meccs – hangulat, iram, közönség eddig stimmel.”

„Olyan a hangulat, mint egy nyári amerikai felkészülési tornán délután kettőkor.”

Épp jókor csippantak rám, mert már nehezedett a szemhéjam.

Ami a konkrét meccset illeti: Emery három belső védős, kétcsatáros játékot választott, Sarrinál a legfontosabb az volt, hogy Kanté tudta vállalni a játékot, Willian a kispadon kezdett. A két angol csapat összesen egy angol játékost tudott felvonultatni.

UEFA Europa League on Twitter

📓 TEAM NEWS: How Chelsea & Arsenal start in Baku 😮 #UELfinal

Azt azért rögzíthetjük, hogy a színházi közönség előtt rendezett finálé első félidejében Kepának és Cechnek is volt egy-egy védése, valamint Lacazette és a Chelsea kapusa között volt egy véleményes találkozás a tizenhatoson belül.

Egy ilyen ingerszegény félidőt egyetlen módon lehetett feledtetni: egy gyors góllal. Egy olyannal, amit a korábbi csapatod ellen szerzel: Olivier Giroud-nak volt drámai érzéke, az 49. percben befejelte Emerson beadását. 1–0

Innentől aztán kiszakadt a zsák, amilyen hitvány volt az első félidő, olyan parádés lett a második. Tíz perccel Giroud gólja után Pedro is betalált. 2–0

Majd jött Hazard tizenegyese, és negyedóra alatt eldőlt a meccs. 3–0

A finálé legszebb jelenete Iwobi szépítő gólja volt, ezzel vigasztalódott az Arsenal. 3–1

De csak három percig reménykedhetett Emery csapata, mert egy gyors támadás végén Hazard ismét betalált. 4–1

A Chelsea így végül egy remek félidő után megnyerte az Európa-ligát, és elképzelhető, hogy a döntő volt Sarri mester és Hazard búcsúmeccse a kékeknél. A sorozat gólkirálya Giroud lett, aki a fináléban is kiválóan játszott, gólt szerzett, gólpasszt adott, tizenegyest harcolt ki.

Európa-liga, döntő

Chelsea–Arsenal 4–1

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában