Európában is történelminek számító igazolás a Puskás Akadémiánál
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úttörő lett a Puskás Akadémia.

Profi szerződést kötött a felcsúti klub Ganbold Ganbayarral, aki így az első hivatásos mongol labdarúgó lett az NB I-ben. És egész Európában.

Ganbayar amúgy nem a semmiből érkezett, már a harmadik szezonját kezdte meg a Puskás Akadémiánál. A Felcsút 2016 óta foglalkozik mongol srácokkal, ő lett az első, aki a profikig jutott, eddig az U19-es együttesben szerepelt. A 17 éves utánpótlás-válogatott támadó középpályás Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete jelenlétében írta alá a különleges szerződést.

„Kezdetben természetesen nem volt könnyű dolgom, hiszen minden teljesen új volt a számomra, mára viszont sikerült tökéletesen beilleszkednem. Ami a terveimet illeti, két dolgot szeretnék megemlíteni: nagy vágyam, hogy Ázsia legjobb labdarúgója legyek, és kipróbáljam magam az angol bajnokságban” – nyilatkozta Ganbayar.

A mongol külképviselet vezetője elmondta, hogy a Puskás Akadémia neve a fiatal mongol futballisták számára az európai lehetőség szinonimája lett. A Puskás Akadémia igazgatója, Takács Mihály pedig a mongolokkal való megállapodásról beszélt:

„Évente két mongol fiatal kerül hozzánk, akiknek a labdarúgóképzésen túl a szállását és az iskoláztatását is biztosítjuk egy esztendeig, ezzel segítve a mongol futball megújulását és felemelkedésétGanbayar dinamikusan fejlődött, ennek eredményeként kapott profi szerződést, kívánjuk, hogy ez minél több honfitársának sikerüljön.”

Volt itt más NB I-es különlegesség is:

(Fotó: pfla.hu)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.