A dél-amerikai fociban már láttunk néhány szemöldökfelhúzós történést az elmúlt években, ebbe a gyűjteménybe kerül bele a tegnapi brazil–argentin vb-selejtezős meccs is.

A dél-amerikai foci legnagyobb rangadóját rendezték volna meg tegnap este, de a derbi mindössze néhány percig tartott. Az ötödik percben a brazil egészségügyi felügyelet munkatársai félbeszakították a meccset, és rögtön karanténba akarták helyezni az argentin csapat négy futballistáját: Emiliano Martínezt, Emiliano Buendíát, Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót.

Az indok a következő volt: a brazil egészségügyi hivatal szerint a négy játékos megszegte a helyi szabályok egyikét, amely értelmében minden olyan személy karanténköteles, aki a beutazást megelőző 14 napban Nagy-Britanniában járt. A négy említett futballista Angliában légiós, így elvileg rájuk is vonatkozott a szabály.

A kaotikus jelenetek után végül a meccs félbeszakadt, a csapatkapitány Messi és a szövetségi kapitány Scaloni kijelentette, hogy ilyen körülmények között nem folytatják a vb-selejtezőt. Az argentinok – minden bizonnyal jogosan – azzal érveltek, hogy a négy játékos már három napja Brazíliában tartózkodott, és miért épp a meccs kezdete után akarták karanténba helyezni őket.

Az Ole közben azt írta, hogy a brazil hatóságok tájékoztatták a helyi futballszövetséget, hogy a meccsre érkező játékosokra külön szabályok érvényesek. Aztán ezt követően mégis megjelentek a brazil egészségügyi hivatal emberei, a vb-selejtezőt pedig végül félbeszakították.

Eközben a magyar válogatott:

Történelmi vereséget szenvedett a magyar válogatott Albániában

Egy góllal kikapott Albániában a magyar válogatott vb-selejtezős meccsen.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában