Óriási meccset játszott Belgium és Franciaország, a világbajnok nagyon mélyről jött vissza.

Az első elődöntőben Spanyolország az Európa-bajnok ellen nyert, a másodikban pedig a világbajnok állt nagyon közel, hogy elvérezzen. Belgium ugyanis az első félidőben lefocizta Franciaországot, nemigen lehetett érteni, mit akar Deschamps csapata játszani. Leginkább semmit.

A belgák pedig túl jók ahhoz, hogy ne használják ki az alibizést, a 37. percben Carrasco simán oktatta Pavard-t és visszarúgta a rövid alsóba a labdát.

Négy perc múlva már két gól volt Belgium előnye, Varane (és Lloris is) végignézte, ahogy Lukaku szétrúgja rövid felsőt.

A francia kapitány azért nem adta fel, a szünetben felrázta a csapatát, ezzel párhuzamosan Belgium rá akart ülni az eredményre. De amikor a másik oldalon Mbappé játszik, akkor ez nem jó terv. A PSG fiatalja sorra és rendre verte a lassú és hátráló belga védőket, Benzema meg kíméletlen góllövő.

A 69. percben már egálra álltak, Mbappé berúgta a jogos tizenegyest.

De nem álltak le a fehérben játszó kékek, végigpresszingelték a félidőt, amiből jöttek is a belga hibák. A végén mégis úgy tűnt, ők jönnek ki jobban a gólváltásból, Lukaku ugyanis rúgott még egyet. Csakhogy pár centis lesről.

Theo Hernandez viszont szabályos gólt rúgott a 90. percben, a Milan védője második válogatott meccsén rögtön rúgott egy győztes gólt.

A vasárnapi döntőben Spanyolország ellenfele tehát a francia válogatott lesz.

Nemzetek Ligája, elődöntő

Belgium–Franciaroszág 2–3 (2–0)

Gól: Carrasco (37.), R. Lukaku (41.), ill. Benzema (62.), Mbappé (69. – 11-esből), T. Hernández (90.)

(Fotó: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hárompontos a félpályától? A válasz: Steph Curry