Egyre nagyobb esély van arra, hogy a Barcelona elengedi az egyik legnagyobb értékét.

A Barcelonánál ismét előjött a tavalyi sztori, a klub anyagi gondokra hivatkozva engedheti el az egyik legjobbját. Tavaly – Joan Laporta elnök szerint – ez volt az oka annak, hogy Messi nem maradhatott a klubnál, és most úgy tűnik, hogy a Barca kész beáldozni egy újabb topjátékost azért, hogy a csapat plusz pénzhez jusson.

Frenkie De Jongról van szó. A 25 éves középpályást három éve vette a Barca, most pedig a hírek szerint 70–80 millió euró körüli összegért kész eladni a Manchester Unitednek.

De Jong többször lenyilatkozta, boldog Barcelonában, ha rajta múlik, még éveken át a katalán csapat játékosa marad. Most azonban úgy tűnik, hogy nem rajta múlik, és Joan Laporta és a klubvezetés úgy gondolja, jó üzlet eladni a középpályást.

A mindig megbízható Fabrizio Romano szerint az MU már megkereste a játékost és a Barcelonát is, de egyelőre még nincs megegyezés. De Jong esetében döntő lehet, hogy a Man. United új edzője az az Erik Ten Hag lesz, akivel az Ajaxnál már dolgozott együtt.

Ha valóban eladja De Jongot a Barcelona, az minimum megkérdőjelezhető döntésnek tűnik. A hollandnak nem a mostani volt karrierje legjobb éve, de még mindig csak 25 éves, és valószínűleg az elkövetkező évek meghatározó középpályása lesz. Lehet azonban, hogy nem Barcelonában, hanem egy újjáépülő Manchester Unitedben

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Világbajnoki ezüstérmes a női pólóválogatott