És ez egyben azt is jelenti, hogy minden bizonnyal a Barcelonához igazol.

Az Atlético Madrid a Twitteren írta meg, hogy

a francia pedig el is búcsúzott.

Atlético de Madrid on Twitter

@AntoGriezmann ha comunicado al club que no seguirá como rojiblanco la próxima temporada.

Azt még nem mondta, hogy az FC Barcelonába igazol, de hamarosan ez is meg fog történni. Tavaly már nagyon közel volt a katalánokhoz Griezmann, de akkor az utolsó pillanatban úgy döntött, marad Madridban, és ezt egy hosszú videóban közölte.

Most van egy újabb videó, melyben elmondja, miért megy most mégis.

„Miután beszéltem Diego Simeonéval, Miguel Ángellel (az Atlético sportigazgatójával), és az irodában dolgozókkal, szerettem volna a szurkolókhoz is szólni, akiktől oly sok szeretetet kaptam.

Öt csodálatos évet töltöttem el itt, ezzel a klubbal nyertem meg az első nagyobb trófeáimat. Nagyon fontos szakasza volt a pályafutásomnak. Élveztem az itt eltöltött esztendőket, mindent kiadtam magamból a pályán, próbáltam örömöt szerezni a Metropolitanóba kilátogató, és a minket idegenbe elkísérő drukkereknek. Kizárólag hálával tartozom nektek.”

Griezmann leginkább azért gondolta meg magát idén, mert az Atléti nem közeledett a Barcához, sőt, és a BL-ben is rosszul szerepeltek, valamint a matracosok eladták Lucas Hernándezt és Diego Godínt is. Ezért

És ha igazak a korábbi hírek, akkor 16 milliós fizetést kaphat, és 5 évre ír alá. (Más hírek szerint 21 milliót kér, ami miatt akár borulhat is a megegyezés.)

Fabrizio Romano on Twitter

Barcelona are now ready to pay €125M release clause for Antoine Griezmann. Talks ongoing with the player about the contract (5 years). 🔵🔴 #Barça #Atleti #transfers

Griezmann 256 tétmeccsen játszott az Atléticóban, ezeken 133 gólt és 50 gólpasszt jegyez.

A Barcelona két év alatt a harmadik támadót igazolja több mint 100 millió euróért, Coutinho 160-ért, Dembélé 147 millióért érkezett. Mindeközben náluk játszik a történelem legjobb játékosa, aki szintén támadó. Érdekes koncepció.

Persze Griezmann érkezésének vélhetően van egy feltétele, Coutinho eladása:

(Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon