A nyáron igazolt francia világbajnok két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott, a Barca pedig szép játékkal magabiztosan nyert.

Antoine Griezmann mellett Rafinha és Carles Pérez kezdett a Barcelona támadósorában, mivel Messi, Suárez és Dembélé is sérült. És mindhárman remekül játszottak, a régi Barcelonát láthattuk a meccs elején: kényszerítők és látványos ütempasszok, mindez sok mozgással.

Az első gólt mégis ők kapták, Busquets eladta a labdát, a kontrából Fekir talált be. A franciának ez volt az első gólja a Betisben.

Aztán világbajnok társa, Griezmann is megrúgta az első gólját új csapatában, Sergi Roberto forintos labdáját sípcsonttal rúgta be a kapus kezei között.

A második félidőben aztán jött a Barca-henger. Griezmann gyönyörű gólt tekert az 50. percben, már vezetett is a hazai csapat, az új fiú meg kihúzta a csapatát a gödörből. Ezt a gólpasszt is Sergi Roberto adta.

Antoine Griezmann kilenc perc alatt duplázott, ő lett az első Barcelona-játékos az évszázadban, aki első hazai bajnokiján új csapata mezében duplázni tudott.

Újabb hat perc múlva a saját nevelésű Pérez is betalált, teljesen megérdemelten, mert kiválóan játszott az egész meccsen.

Négy perccel később egy zseniális Busquets-ütempassz után Jordi Alba is gurított egyet. Szó szerint.

A 77. percben Griezmann gólpasszt is adott, Vidalnak.

A meccs legnagyobb gólját végül a Betis szerezte, Loren Morón eresztette el a lábát.

Az utolsó szűk negyedórára beállt a Barcelonába Ansu Fati is. A 16 éves támadó lett klub történetének második legfiatalabb debütálója.

FC Barcelona on Twitter

🔁 Second sub for Barça 🔼 Ansu Fati 🔽 C. Pérez Ansu Fati becomes the second youngest debutant in the League with Barça 👏 🔵🔴 #BarçaBetis

A Barcelona hat meccs után tudott nyerni Messi nélkül, ráadásul látványosan és hatékonyan futballozva. Griezmann sokat fog még segíteni a katalánoknak, Pérezből (és idővel Fatiból) pedig remek focista lehet.

FC Barcelona–Real Betis 5–2

(Fotó: Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból