A Golden State Warriors az NBA 2022-es bajnoka.

A Warriors az NBA-döntő hatodik meccse előtt 3–2-re vezetett a Boston Celtics ellen. Bostonban a Celtics azért játszott, hogy ne érjen véget a szezonja, a Warriors meg azért, hogy története hetedik bajnoki címét szerezze meg.

A Boston kezdett sokkal jobban, de végül a Warriors viszonylag simán nyert. A hazaiak 14–2-es kezdésére jött egy 21–0-ás GSW-válasz, a második negyed elejétől kezdve folyamatosan vezetett a Warriors. A Boston többször is megpróbált feljönni, de igazán szorossá nem tudta tenni a meccset.

A Golden State Warriors 103–90-re nyert, története során hetedik alkalommal bajnok.

A döntő alatt 31,2 pontot, 6 lepattanót és 5 gólpasszt átlagoló Steph Curry a hatodik meccsen is a GSW legjobbja volt, 34–7–7-tel zárta a szezont. Karrierje során először megkapta az NBA-döntő MVP-díjat.

A Warriors dinasztiája így tovább folytatódik azután, hogy az előző szezonokban Klay Thompson, Steph Curry és Draymond Green is sérülésekkel bajlódott. A GSW-nek az elmúlt nyolc évből ez a negyedik bajnoki címe, az említett hármas és Andre Iguodala mind a négy bajnokcsapatnak tagja volt.

A döntő összefoglalója:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés