Most már a romRapport Richárdán sakk legnagyobb értéke.

A Magyar Sakkszövetség korábban úgy nyilatkozott Rapport Richárdról, hogy a magyar sakk legnagyobb értéke. A versenyző azonban nem tudott ezzel azonosulni, már közel két éve átköltözött Romániába – nagyjából épp akkor, amikor a Magyar Sakkszövetség akkori vezetője, Szabó László A világ legjobb dolga magyarnak lenni! címmel hirdetett programot, írta a 444.hu.

Rapport és Szabó között a viszony minimum nem volt felhőtlen, pedig az elnök szerint hétszámjegyű támogatást folyósítottak Rapportnak. Mondjuk azt nem tette hozzá, hogy a lehető legkisebb hétszámjegyű összegről (1 millió forint) volt szó. Vagyis az éves minimálbér kevesebb mint felével támogatta a Magyar Sakkszövetség a nagymestert.

Mivel a sakk költséges sport, Rapport inkább elfogadta a szerb nemzetiségű romániai milliárdos, Sacha Dragic ajánlatát, így 2022. szeptember 5-től hivatalosan is román színekben játszik.

Most azt írja a Magyar Hang, hogy

Rapport Richárd sakknagymester, egykori magyar ranglistavezető és világbajnokjelölt hivatalosan is román állampolgárrá lett feleségével, a szintén sakkozó, szerbiai születésű és magyar állampolgársággal is rendelkező női nagymester Rapport Jovánával együtt.

A románok egy 50 ezer eurós (20 millió forint) bánatpénzt is hajlandóak voltak kifizetni Rapportért, aki jelenleg 29. a világranglistán.

Szép kis magyar sikersztori ez is.

(Fotó: Miguel Pereira/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Az Eb-meccs előtt a stadionban verték egymást a török és a grúz drukkerek

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

További cikkeink a témában