Mindkét csapatra ráfér az erősítés.

A Budapest Honvéd kapott egy hármast a takarékos Fraditól, a Fehérvár pedig szintén 3–1-re kapott ki Kisváradon és perpillanat az utolsó előtti helyen áll. Van hova erősíteni.

Mindkét klub támadót szerződtetett: a Honvéd korábban a német és a spanyol első osztályban is focizó, Európa-liga-győztes szélsővel, Jairo Samperióval állapodott meg, a Fehérvár a koszovói válogatott Lirim Kastratit szerezte meg.

Samperio 62 mérkőzést játszott a spanyol, 72-t pedig a német élvonalban, a Sevillában 25 bajnoki mellett 9 Európa-liga-meccsen lépett pályára (öt gól, hét gólpassz) és tagja volt az El-győztes csapatnak is. Után a Mainzhoz igazolt 2,2 millió euróért, ahol 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után a Las Palmas, a Hamburg és Málaga következett. A korábbi U21-es válogatott Samperio főleg a bal szélen jelent erősítést.

„Jairo Európa-ligát nyert korábban, komoly La Liga- és Bundesliga-tapasztalattal rendelkező játékos. Tudásával minőséget adhat hozzá a támadójátékunkhoz, a személyisége, a karaktere pedig példa lehet a fiatalok számára, akik szeretnének a jövőben hasonló szinten futballozni” – mondta róla Chris Docherty sportigazgató.

A 23 éves Kastrati szintén szélső, de nincs olyan előélete, mint a spanyolnak. A  Legia Warszawától érkezett, amely 1,3 millióért vette meg a Dinamo Zagrebtől. Ebben az idényben mindössze 13 percet volt pályán, négy alkalommal még a keretbe se nevezték. Az előző idényben 15 meccsen játszott, gólt nem szerzett.

Egyelőre a legérdekesebb információ róla, hogy ez a Lirim Kastrati nem összetévesztendő az újpesti Lirim Kastratival, aki szintén 23 éves, és szintén koszovói válogatott.

Havi 24 millió forintért hosszabbított a Puskás csatára?

Mivel euróban kapja a bérét, így ez napról napra emelkedhet.

(Fotó: Francis Gonzalez/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A Nike kicsit elszabta az amerikai női atlétáknak készített olimpiai mez bikinivonalát

Tizenhatoson kívüli kezezésért adott tizenegyest a játékvezető

További cikkeink a témában