A címvédő Hosszú Katinkának nem sikerült érmet szereznie 400 vegyesen a tokiói olimpián. Mihályvári-Farkas Viktória 17 évesen olimpiai hatodik helyen végzett.

A háromszoros olimpiai bajnok, címvédő Hosszú Katinka némiképp meglepetésre csak a hetedik helyen jutott a döntőbe, saját világcsúcsától közel tíz másodperccel elmaradva. Mihályvári-Farkas Viktória élete legjobb úszásával a hatodik helyen kvalifikálta magát élete első olimpiai döntőjébe.

Hosszú Katinka az egyes pályán, Mihályvári-Farkas Viktória a hetesen úszott, a magyar válogatott mellett csak az USA-ból volt két versenyző a nők 400 méter vegyes döntőjében.

Hosszú Katinka jól kezdett, az első 50 méter után vezetett, később visszaesett, de sokáig a második-harmadik helyen haladt, a táv utolsó részében azonban többen megelőzték, nem sikerült ezúttal az éremszerzés. A mezőnyből kiemelkedett a japán Ohasi Jui, ő lett az olimpiai bajnok. A dobogóra még két amerikai, Emma Weyant és Hali Flickinger állhatott fel.

Mihályvári-Farkas Viktóriának a táv második fele volt erősebb, sokáig a hetedik-nyolcadik helyen úszott, de jól hajrázott, élete első olimpiáján hatodik lett.

Női 400 m vegyes

1. Ohasi Jui (Japán) 4:32.08
2. Emma Weyant (Egyesült Államok) 4:32.76
3. Hali Flickinger (Egyesült Államok) 4:34.90
4. Mireia Belmonte (Spanyolország) 4:35.13
5. Hosszú Katinka (Magyarország) 4:35.98
6. Mihályvári-Farkas Viktória (Magyarország) 4:37.75
7. Aimee Willmott (Nagy-Britannia) 4:38.30
8. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:40.65

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Fantasztikus hangulat és holland tarolás a Hungarian Darts Show-n
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!