Zlatan Ibrahimovic bejelentette a visszavonulását.

Előbb jött a hír, hogy Ibrahimovic nem hosszabbít az AC Milannal, majd nem sokkal később a bejelentés, hogy a karrierjét is befejezi. A svéd csatár a Serie A utolsó fordulójában búcsúzott el a profi futballtól a Milan-drukkerek előtt:

„Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet. Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek”

– mondta Ibrahimovic, aki megkönnyezte a a pillanatot.


A 41 éves Ibrahimovic a Malmöben kezdte a karrierjét, később az Ajaxban, az Interben, a Barcelonában, a Milanban, a PSG-ben, a Manchester Unitedben, az LA Galaxyben, majd újra a Milanban futballozott. A Milanhoz 2020-ban tért vissza, már tavaly sérülésekkel bajlódott, de így is fontos tagja volt a bajnokcsapatnak. Nyáron aztán megműtötték, a most lezárult szezonban már csak perceket játszott, és most úgy döntött, visszavonul.

Generációjának egyik legjobb támadója volt, klubcsapataiban 400-nál is többször volt eredményes, hatszor lett gólkirály, ötször nyert olasz, négyszer francia, kétszer holland és egyszer spanyol bajnokságot. A svéd válogatottban 122 meccsen 62 gólt szerzett, 15 alkalommal választották meg hazájában az év futballistájának.

Ez is érdekelhet:

Ibrahimovic 10 éve rúgta pályafutása legnagyobb gólját

10 évvel ezelőtt szerezte Zlatan Ibrahimovic az angolok elleni legendás gólját.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés