Az 50 győzelem mellett veretlen Floyd Mayweather már jó ideje visszavonult, de mivel kirakatmérkőzésekért is rengeteg pénzt lehet kapni, a megfelelő összegért hajlandó újra kesztyűt húzni. Ilyen volt a Conor McGregor elleni meccse, és ilyen lesz a június 3-ra tervezett csörte a youtuber/reménybeli bokszoló Logan Paullal.

Akinek eddig egyetlen vereség a mérlege, miután egy szintén youtuber elleni meccsen veszített, bár sokak szerint már az is szentségtörés, hogy egyáltalán lehet mérlegről beszélni olyasvalaki esetében, aki a ringben inkább bohóckodni, mintsem bokszolni szokott. Na de felesleges siránkozni, hiszen ez van: manapság hatalmas tömegeket vonzanak a közösségimédia-celebek részvételével lezavart események, Mayweather pedig soha nem mondott nemet némi zöldhasúra, így az egykori profi bokszoló beleegyezett, hogy feláll Paul ellen.

A meccs előtt természetesen le kell nyomni néhány haknit a küzdőtéren kívül is, mintha nem lenne alapból hatalmas az érdeklődés, a legutóbbi ilyen pedig egy meglehetősen látványos balhéban végződött. A Miamiban lévő Hard Rock Stadiumnál tartott pikniken ugyanis Logan öccse, a szintén bokszban utazó Jake úgy gondolta, hogy megráncigálja az oroszlán bajszát.

Akkor robbant a szitu, amikor Jake lekapta Mayweather fejéről annak baseball-sapiját, a korábbi bajnoknak pedig elgurult a gyógyszere.

Azonnal nekiugrott a 24 éves celebnek, miközben szitkozódva azt ordibálta, hogy megöli. A biztonságiak választották szét őket, végül pedig Mayweather a sapkája nélkül távozott. Később úgy nyilatkozott, hogy a trash-talkkal soha nem volt baja, de a tettekkel óvatosabban kell bánni. A történteket tiszteletlenségként értékelte, és ezzel speciel nem igazán lehet vitatkozni.

Az esetről több videó is készült, de magából a csörtéből gyakorlatilag semmit nem lehet látni a hirtelen kialakult tülekedés miatt.

A sztoriból a fiatalabbik Paul természetesen már most üzletet akar csinálni. Már magára is tetováltatta, hogy Megvan a sapid, és az interneten elkezdett ilyen feliratú sapkákat árusítani. A nyilatkozataiban szintén nem volt visszafogott. Az Instagramon közzétett sztoriban így értékelte az eseményeket:

Őszintén szólva profi karrierem során eddig csak három könnyű meccsem volt és már viszket a tenyerem egy kis akció után.

Az azóta nem elérhető videóban a szeme körül véraláfutás látható, az egyik fogából pedig mintha hiányozna egy kisebb darab, amire ő csak ennyit mondott:

Floyd 30 testőre közül az egyik be tudott vinni egy tiszta ütést a szememre. GRATULA!

Ami egyébként, ismerve, hogyan zajlik egy ilyen balhé, kvázi hihetetlennek hangzik. Persze kizárt, hogy Jake Paul – aki ezzel valószínűleg már arra készül, hogy maga is felálljon Mayweather ellen, miután az a bátyót kiütötte – elismerje, hogy a bajnoktól származnak a sérülések. Nem egy zseni a srác, de a showbizniszhez van agya, az egyszer biztos.

És hogy mit szól ehhez az egészhez Logan Paul, aki egy hónapon belül szorítóba lép a most már nagyon zabos Mayweatherrel?

Ez a szar most már személyes. Ennek valamilyen tekintetben cukinak kellett volna lennie. Úgy volt, hogy csinálunk egy jó show-t, de így most már egy kibaszott harc lesz belőle. Háború lesz.

Persze, ez a nyilatkozat is a műsor része, de minden viccnek a fele igaz. Lehet, hogy Logan Paul most egy kicsit komolyabb gyomorideggel várja a június elejét.

Természetesen Conor McGregornak is muszáj volt beleszólnia a dologba, hiszen ő is már egyre inkább médiaszemélyiség, mint sportoló. Ő szánalmasnak nevezte az egész cirkuszt, Mayweathernek pedig azt üzente, hogy inkább a saját szintjén keressen ellenfeleket, vagy hagyja az egészet a francba.

Simán igazat adnánk neki, de azt azért tudjuk, hogy a pénzért ő is képes erre-arra.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Szabadrúgásból szerzett gyönyörű gólt a PSG védője