Hihetetlen fordulatok a meccsen és az egész csoportban. Japán Costa Ricától kikapott, de a két világbajnokot lenyomta.

Spanyolország, ha matematikailag nem is, de gyakorlatilag már két kör után bebiztosította a továbbjutását, gondoltuk mi, hiszen arra nem számított senki, hogy Costa Ricának lesz esélye a németek ellen. Ebben a felállásban az utolsó fordulóban Spanyolország még azt is eldönthette, kit vigyen magával, elvégre ha pontot vagy pontokat ad le Japánnak, akkor az utolsó meccs előtt egy ponttal álló Németországot kipöckölhette.

Hogy ez járt-e Luis Enrique fejében, nem tudhatjuk, de az kiderült, hogy a franciákkal ellentétben nem cserélte ronggyá a csapatát, csak pár játékos kapott pihenőt: Jordi Alba, Laporte, Ferran Torres vagy épp Asensio.

Morata bekerült a kezdőbe, a 11. percben pedig meg is szerezte a vezetőgólt. Ez volt a harmadik gólja a vb-n, mindegyik meccsen betalált az Atlético csatára.

A gól után magabiztosan tartotta előnyét Spanyolország, ez az ő esetükben labdatartást, rengeteg passzt jelent, ami időként igen unalmas tud lenni. Japánnak semmi köze nem volt a meccshez.

Aztán a második félidőben minden borult, a japánok ugyanazt eljátszották, mint a németek ellen: percek alatt fordítottak!

Dóan Ricu kezdte egy bivalyerős lövéssel:

Két perc múlva Tanaka Ao gyömöszölte be a labdát pár centiről:

Totális sokk, hiszen nemcsak a meccs, de az egész csoport spanyol kézben volt, erre a továbbjutás is veszélybe került, pláne amikor a másik meccsen Costa Rica épp fordított a németek ellen.

Végül Japán már nem engedte ki a kezéből a meccset, de mivel Németország nyert a másik meccsen, a spanyoloknak is tökéletes volt így: továbbmentek, Marokkóval játszanak, és kipöckölték a németeket.

Japán meg csoportelső lett!

Foci-vb, E-csoport, 3. forduló

  • Japán–Spanyolország 2–1 (0–1)
  • Gól: Dóan, Tanaka; ill. Morata

(Fotó: Manuel Reino Berengui/DeFodi Images via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés