Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenáron meg kellett oldani Barcelonában Jordi Alba tehermentesítését.

Jordi Alba a világ egyik, ha nem a legjobb baloldali védője, ám ha szezononként 50 meccset játszik, akkor elkerülhetetlen, hogy egyre több hiba csússzon a játékába. A Barcelona védője 54 meccsen lépett pályára az előző szezonban, és akkor jött ki rajta a fáradság, amikor a leginkább kellett volna a jó teljesítmény: a Liverpool elleni BL-elődöntőben.

A Barcelona vezetése ki is jelölte a feladatot a nyárra: kell valaki, aki tehermentesítheti Jordi Albát, lehetőleg hasonló szinten, mint ahogy a spanyol válogatott védő teljesít. Most több forrás is megerősítette, hogy sikerült megszerezni a kiszemeltet: a korábban a Real Madrid által is csábított

Bármelyik pillanatban bejelenthetik hivatalosan is, állítólag már orvosin van Barcelonában.

Update: időközben már hivatalos a transzfer:

FC Barcelona on Twitter

👋 Welcome @JuniorFirpo03! 🔵🔴 #ReadyToColor https://t.co/VuIR4yenXz

A 22 éves balhátvéd idén nyáron U21-es Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal és a torna egyik legjobbja volt. Firpónak 38 La Liga-meccse van, baloldali szélső védőként és középpályásként is játszott, de időnként belső védőként is pályára küldték.

Mivel Jordi Alba már elmúlt 30 éves, a gyors, támadásban is használható Júnior Firpo hosszútávú megoldás lehet a Barcelonánál.

Nem minden fiatal választja a Barcelonát:

(Fotó: Quality Sport Images/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.