Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kapás Boglárka koronavírustesztje pozitív lett, így megvan az első fertőzött magyar élsportoló.

A olimpiai bronzérmes úszónő az Instagramon és a Facebookon jelentette be, hogy az első tesztje ugyan negatív lett, a második azonban kimutatta a szervezetében a koronavírust. Mivel az – amúgy elhalasztott – olimpiára készülő úszók csak akkor kezdhetik meg az edzéseket, ha negatív tesztet produkálnak, mindenkinél elvégezték, így Kapásnál is. A második pozitív lett.

Szerencsére a fiatal úszó jól van, de hallgassuk meg, mit üzen:

Security Check Required

null

„Jelenleg két hétig karanténban vagyok itthon. Maximum a kertembe megyek ki levegőzni. Itthon vagyok, ami igazából nem változtatja meg az eddigi napi rutinom. Egyelőre jól érzem magam, semmiféle tünetet nem érzek, pont ezért szerettem volna még jobban felhívni a figyelmet arra, hogy én is pozitív vagyok, de nincs semmi bajom, ezért nagyon fontos az, hogy akkor is ha nincs semmi bajotok, nagyon vigyázzatok, vegyétek fel a maszkot, a kesztyűt, ha tehetitek, folyamatosan maradjatok otthon, mert így is lehettek hordozók, fertőzők, amikor nem gondolnátok, hogy betegek vagytok.”

Kapás Boglárka 2016-ban, Rióban 800 méter gyorson olimpiai bronzérmet szerzett, tavaly nyáron a kvangdzsui világbajnokságon pedig aranyérmes lett 200 méter pillangón.

(Fotó: Kapás Boglárka / Instagram)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.