A selejtező harmadik fordulója volt a Fradi végállomása a Bajnokok Ligájában, de ilyen védekezéssel nem is érdemes ennél tovább jutni.

Az első meccsen elért 1–1-es döntetlen alapvetően jó eredménynek számít, azonban mivel már nincs idegenben szerzett gól, így az azerieknek bármilyen iksz elég lett volna a hosszabbításhoz.

Csercseszov nem volt elégedett az első meccsen, Bakuban kezdő Samy Mmaee, Knoester hátvédduóval (már ott lecserélte őket), így a Groupamában Thelander és Kovačević kezdett.

Borzalmasan! Az első meccsen eltiltás miatt nem játszó Kadyval megerősített Qarabag letámadása után gyermeki hibákat követtek el a védők, az egyik Kovačević által eladott labda után meg is szerezték a vezetést a vendégek, Zoubir rúgta el a rövidbe Dibusz mellett.

Utána sorra jöttek a hibák, labdaeladások, és hajmeresztő volt látni, milyen lassúak a Fradi középhátvédjei. Ami azért is meglepő, mert elvileg van egy sebességminimum a kiválasztásnál. Ez nem látszott a frissen igazolt védőkön, Kovačevićet meg is le is cserélték az 51. percben.

A Qarabag magabiztosan, rutinosan és gyorsan focizott, látszott, hogy egy régóta együtt játszó, kiválóan összerakott csapat. Amely be is rúgta a helyzeteit, nem úgy, mint a Fradi – tegyük hozzá, Mahammadalijev kapus parádésan védett. A szenegáli Wadji kétszer is pontosan fejezte be a vendégek kontráját. Először az 54. percben:

Majd a 78.ban:

0–3 után már nem maradt esély. Traoré még szépített ugyan, de ma az azeriek jobbak voltak, megérdemelten jutottak tovább.

A Fradinak marad az Európa-liga, valószínűleg az ír Shamrock Rovers következik.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

  • Ferencváros–Qarabag 1–3

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

És ezt olvastad már?
Így nézne ki az Aranylabda-győztesek listája Messi és Ronaldo nélkül