Kirúgták a Monaco edzőjét, aki egy igazi pénztermelő automata volt

A száraz hír az, hogy az AS Monaco menesztette Leonardo Jardim vezetőedzőt.

Miután pocsékul indult a Monaco szezonja – jelenleg 18., osztályozós helyen áll a klub és mindkét BL-meccsét elbukta –, várható volt, hogy fel fogják állítani a portugált szakembert, aki így búcsúzott:

Büszke vagyok arra, hogy több mint négy éven át irányíthattam a csapatot. Volt néhány nagyszerű győzelmünk együtt, azok emlékei örökre megmaradnak.

A "néhány nagyszerű győzelem" azért meglehetősen szerény, Jardim 2017-ben az elődöntőig vezette a Monacót a Bajnokok Ligájában, és ekkor a PSG egyeduralmát is megtörték a Ligue 1-ben. Mindezt azok után, hogy eladták alóla a csapatot. Majd még egyszer eladták. Utóbbit már nem tudta korrigálni.

Jardim négy szezonja alatt összesen 747 millió eurót kaszált a klub az eladott játékosok után.

A legtöbbet Kylian Mbappéért kaptak, a PSG 180 millió eurót fizetett. Idén nyáron gyakorlatilag az utolsó játékosok is elmentek a nyerő csapatból: Thomas Lemar 70 millióért, Fabinho 45-ért, João Moutinho 5,6 millióért. Korábban Benjamin Mendy 57,5 millióért, Bernardo Silva 50-ért lett a City játékosa, Tiemoué Bakayokóért 40-et kaptak a Chelsea-től.

Jardim a négy szezon alatt 232 meccset játszott, 125 győzelme, 52 döntetlenje és 55 veresége volt, az utódja Thierry Henry lehet.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon