Leszavazták a MOB-ot hét éve vezető Borkai Zsoltot.

A Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke Kulcsár Krisztián lett,

aki világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó volt. A 45 éves Kulcsár a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatójaként évek óta Svájcban él, a MOB-elnökségért tért haza Lausanne-ból.

A két alelnök Deutsch Tamás és Orendi Mihály lett.

Kulcsár a kampánybeszédét Yoda mester szavaival kezde: "Egykori mesterem szavai jutottak az eszembe az elnökségi pályázat kapcsán: Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!"

Bejött, simán nyert. Az első körben Szabó Bence, a korábbi elnök kiesett, a szavazás második körében Kulcsár 108, míg Borkai Zsolt 51 voksot kapott. 

"Keményen kell küzdeni, és akkor sikereket érhetünk el. Nekem volt lehetőségem sporton és azon kívül, a civil szférában is tevékenykedni, sikereket elérni. Ezt a tapasztalatomat szeretném most kamatoztatni elnökként." (Kulcsár a CIB főosztályvezetője, aztán a BÁV vezérigazgatója volt, ezután került Svájcba a nemzetközi vívószövetséghez.)

"A programom a partnerségen alapszik. Partnerséget ajánlok a sportolóknak, edzőknek. Partnerséget az állami sportirányítással: napi szintű együttműködést a szakállamtitkársággal. Partnerséget a nemzetközi sportszervezetekkel, hogy nagyobb nemzetközi súlyunk legyen. Partnerséget az üzleti szereplőkkel, mert a vállalati szektorból is szükség van a tőkebevonásra egy független MOB-hoz. És persze partnerséget a MOB tagjaival, akik a tartalmat adják.

Jobb kommunikációt is szeretnék, mert a jól végzett munka nem elég a társadalmi ismertséghez. Egységesnek kell lennünk, mentesnek a széthúzástól. Válaszúthoz érkezett a MOB: modern, jól felépített kommunikációra van szükség. Számíthattok rám.

Az olimpia terve az ő szeme előtt is lebeg még:

"Elengedhetetlen a piaci szereplők felé való nyitás és a sportlétesítmények utóhasznosításának felmérése, mert ez vezeti Budapestet a nagy álomhoz, az olimpiai pályázathoz."

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés