Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Adam Lallanát választották 2016 legjobb angol futballistájának.

A díjat 2003 óta ítélik oda annak a játékosnak, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta a válogatottban. Lallana a szavazatok 39 százalékát kapta, Vardy és Rooney a második és harmadik.

A Liverpool középpályása tíz meccset játszott tavaly a válogatottban, ezeken három gólt lőtt, és ott volt az Eb-n, ahol az angolok ismét betliztek.
England on Twitter

Az tény, hogy Lallana volt tavaly a legjobb angol, az viszont elég beszédes, hogy egy az ő kvalitásaival rendelkező futballista az első számú játékosa Angliának. Egy olyan focista, aki még meg sem közelíti posztján a legjobbakat, és akire – vélhetően – évek múlva úgy gondolunk vissza mint az egyik középszerű angol, akihez elég sok hasonlót kinevelt az ottani foci az elmúlt 15-20 évben.

Az előző két évben egyébként Rooney, előtte pedig Gerrard volt a győztes. És az is sokat elárul az angol válogatott jelenlegi szintjéről, hogy Rooney úgy lett harmadik, hogy közben egész évben szenvedett. Persze biztos, hogy a szavazatok egy részét azért kapta, mert csapatkapitány és ő a válogatott történetének legeredményesebb futballistája. Ami tényleg fantasztikus teljesítmény, de a korábbi nagyokkal őt sem fogja senki egy lapon emlegetni, mert hiába a rekord, ha egyszer sem tudott igazán vezére lenni a válogatottnak.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.