A Főcsoport-döntőknél jár az NBA-szezon, az első meccsek után a két hazai gárdánál, a Heatnél és a Spursnél az előny. James 32 pontot szórt a Celticsnek.

Magyar idő szerint keddre virradóra megrendezett első mérkőzésen a Miami Heat hazai pályán 93–79-re legyőzte a Boston Celticset, mondhatjuk, papírforma. Még úgy is, hogy a floridaiak nagy hármasa már egy ideje csak duó, Chris Boshra ugyanis nem számíthat Erik Spoelstra mester. De egyáltalán nem tett rosszat a csapatnak az erőcsatár kiesése, egyrészt Wade magára talált, másrészt némi csapatjátékot is fel lehetett fedezni az amúgy az egyénekre építő Heat támadásaiban. Persze ahol LeBron James és Dwyane Wade pattogtak, nem sok taktikára van szükség. Wade 22.6 pontot átlagolt az Indiana elleni elődöntőben (a harmadik meccsen pedig csak 5 pontot ért el!), az utolsó meccsen 41 pontot hintet, klubcsúcsot jelentő huszonhat pontos első félidővel.
A Boston elleni döntő első meccse pedig Jamesé volt, a zseni 32 pontot dobott és lekapott 13 lepattanót is. Az alapszakasz MVP-je (Legértékesebb játékos) a Pacers ellen kereken 30 pontot dobott meccsenként, a rájátszásban eddig 29.3-nál jár. A Celtics fáradtan kezdte a meccset, hiszen hét összecsapásra kényszerült a Philadelphia elleni konferencia-elődöntőben, két napja még az életéért küzdött az előző körben. Ezt ki is használta a Miami, tíz ponttal nyerte az első negyedet (21-11). A második etap a zöldeké volt (35-25) és iksszel mentek a nagyszünetre. Aztán a harmadik harmadot ismét megnyomták a fekete-pirosak és végül simán nyertek. James mellett Wade és Battier ért el két számjegyű pontot, előbbi 22-t, utóbbi 10-et. Wade hét gólpasszt is adott.

Nyugaton is a hazai együttes, a San Antonio Spurs nyerte az első meccset, ám Duncanék sokkal nyögvenyelősebben tartották meg pályaelőnyüket. A meccs hőse Manu Ginóbili - aki a kispadról beállva szerzett 26 pontot - valamint az általa vezetett kispad volt, mely 52 egységgel zárt. Ami meglepő, hogy a lepattanóharcot is a Spurs nyerte (50-43), pedig ebben a játékelemben iszonyú erős az Oklahoma. Kevin Durant hozta a formáját, 27 pontot gyűjtött és leszedett 10 pattanót is, Harden is a Legjobb csereemberként megdobta a pontjait (19), a meccs Russell Westbrookon ment el - a villámléptű irányító úgy dobott 17 egységet, hogy 21 kísérletéből csak hét esett be. A negyedik negyedre kilenc pontos Thunder-fórral jöttek ki a csapatok, de a Spurs egy erős 39-27-es sikert aratott a záró negyedben. 

NBA főcsoport-döntő

Keleti főcsoport, döntő, 1. mérkőzés

  • Miami Heat–Boston Celtics 93–79
  • Legjobb dobók: L. James 32, Wade 22, Battier 10; illetve Garnett 23, Rondo 16, Pierce 12

Nyugati főcsoport, döntő, 1. mérkőzés

  • San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 101-98
  • Legjobb dobók: Ginóbili 26, T. Parker 18, Duncan 16; illetve Durant 27, Harden 19, Westbrook 17

(fotó: livealbom.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában