Annyira kínos lett a budapesti vizes világbajnokság arculati terve, mint Kiss László és a Bol-dog, így ettől is visszatáncolt a szövetség.

Megmutattuk mi is, hogy milyen kellemetlenül hitvány lett a plakátterv a vébére, melyet a Magyar Úszószövetség saját, házi tervezője dobott össze Paintben.

Majdnem tök jók lettek az úszó világbajnokság plakátjai, de végül mégsem

Ilyen zseniálisan sikerült például az egyik:

Majd azt is, hogy egy tanuló, Hetsch Ferenc ezerszer menőbbet, modernebbet, vagányabbat tervezett.

Akár ennyire kúl is lehetett volna a úszó világbajnokság arculata

És most figyelj: azt mondta a szövetség, hogy az nem is úgy volt ám, csak valami félreértés volt! Ők ezt nem a vébére tervezték, hanem a 2013-ban lebonyolított vb-pályázatra készült. Ezt a vébét szervező cég ügyvezető igazgatója, és egyben az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva mondta. Tehát szó sincs lecserélt arculattervről.

Az Origo megkérdezte, hogy akkor az arculattervet miért hozták három hete nyilvánosságra, ha most le kellett cserélni. Seszták Miklós fejlesztési miniszter azt válaszolta:

Mi nem hoztuk nyilvánosságra, erről nem tudunk semmit.

Úgyhogy nincs itt semmi látnivaló, a Facebookra is véletlenül posztolódott ki.

Majd a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) magazinjába is anélkül került bele, hogy erről tudott volna a szövetség.

Hagyjuk is, a lényeg, hogy megfeszített tempóban melóznak a szövetségnél, és rájöttek, hogy mégis Hetsch Ferenc, a KREA Kortárs Művészeti iskola harmadéves tanulójának féléves tervezési feladatnak szánt arculata lesz a jó. És ennek semmi köze az országos felháborodásnak.

Szóval mégis jól fog kinézni a vébé.

Pedig ez se volt rossz amúgy:

De már mindegy.

"Büszkék vagyunk erre az arculatra, a szervezőbizottság egyértelmű célja volt, hogy a modern kort tükröző arculat legyen, amely bevezet minket az olimpiára is, ez pedig úgy gondolom, alkalmas erre" – örült Seszták Miklós az MTI beszámolója szerint.

És ezt olvastad már?
Atlético-elnök: A Real Madridot évtizedek óta rendszerszinten segíti a játékvezetés
További cikkeink a témában