A mostani formája alapján meglepő lenne, ha ezeket az éveket a Barcelonában játszaná le.

Robert Lewandowski a Marcának adott interjút, melyben többek között arról is beszélt, hogy hiába 35 éves, jól érzi magát a bőrében.

Nem arra gondolok, hogy mit nyertem már meg. Még mindig érzem magamban a szenvedélyt. Azt hiszem, még futballozhatok három-négy évig, mert fizikailag nagyon jól érzem magam.

Hogy arra gondolt-e, ezt majd Barcelonában tölti, azt nem tudni, de az elmúlt éve nem sikerült túl meggyőzőre, a világbajnokság óta olyan, mintha hirtelen kiöregedett volna.

Azt is mondta, tudja, hogy mivel a Barcelonáról van szó, ​​mindenki azt várja, hogy ne csak nyerjenek, hanem sok gólt is rúgjanak. Hozzátette, hogy ha nem alakítanak ki elég lehetőséget, akkor nehéz gólt szerezni.

Nos, az xG alapján (30,9) a Barcelonának van a legtöbb gólhelyzete a La Ligában, ezenbelül pedig magasan Lewandowskinak. Szóval nemcsak látványra, hanem a számok alapján is erősen megkopott a lengyel góllövőképessége.

Nem csoda, hogy a Barcelona már januárban áthozza Európába a brazil tehetséget, Vitor Roquét, aki Lewandowski utódja lehet. Ez hamar bekövetkezhet, de amíg nem, addig is nyomást gyakorol a monopolhelyzetben lévő lengyelre.

Több mint egy évtizede nem volt ekkora hullámvölgyben Lewandowski

Néhány hónap alatt éveket öregedett a pályán a lengyel csatár.

(Fotó: Eric Alonso/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tuchel Manchesterben szeretne edző lenni

Filmszerű előzetest kapott Joshua és Ngannou bokszmeccse

További cikkeink a témában