A Portland Trail Blazers kosárlabdázója, Damian Lillard embertelen teljesítményt nyújtott a Denver Nuggets elleni rájátszásmeccsen, de a győzelemhez ez is kevés volt.

A rájátszás első körének ötödik meccsén, 2–2-es állásnál játszott egy dupla hosszabbításos meccset a Denver és a Portland. Az ennyire szoros végeredmény pedig egyetlen játékosnak, Damian Lillardnak köszönhető.

Az irányító 12 hárompontos dobott be (ez új rekord a rájátszásban), 55 pontig jutott (egyéni csúcs a rájátszásban), és az 55 pontos 10 gólpasszos teljesítménye szintén olyan, amire nem volt példa az NBA-rájátszás történetében.

Az egyik legjobb clutch-játékosként (olyan, aki a hajrában, nyomás alatt jól teljesít) ismert Lillard a meccs végén és a két hosszabbításban sorra dobta be az agyeldobós triplákat, a két ötperces ráadásban 17 pontot dobott, míg a csapattársai összesen kettőt, ez utóbbinak köszönhető, hogy a Portland kikapott, és a kiesés szélére került. 147–140 lett a végeredmény.

Összefoglaló Lillard teljesítményéről:

A Denver közben csapatként jól működött, Nikola Jokic ezúttal is extra teljesítményt hozott (38 pont, 11 lepattanó, kilenc gólpassz), Michael Porter Jr. szintén jól játszott, a padról pedig a 28 pontos Monte Morris emelkedett ki.

A párharcot így 3–2-re vezeti a Denver, a Portland már nem veszíthet, ha nem akar kiesni.

NBA-rájátszás:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A félpályáról rúgtak parádés gólt a Konferencia-ligában