Olyan film jön a fociválogatottról, ami után még jobban fogsz drukkolni a csapatnak

Magyar csapat – „…még 50 perc…” címmel érkezik az eddigi legjobb magyar focis film, amelyben olyan helyzetekben is láthatjuk a játékosokat és edzőket, amikről eddig csak sejtéseink lehettek, de esélyük se volt látni, hallani. Mi történt a kulisszák mögött? Mit mondott Egervári Sándor a 8–1 szünetében?

Elég sokat, 44 évet kellett várni, hogy ott legyünk egy újabb Eb-n, most meg már van egy szuper szurkolói filmünk is. Muhi András Pires végigkísérte a magyar válogatott két legutóbbi selejtezősorozatát, egész pontosan a 2012 októberi magyar–török világbajnoki selejtezőtől a 2015 novemberi magyar–norvég EB-pótselejtezőig. Az ötletet a franciáktól vették, őket 1998-ban egy operatőr végigkövette a vébégyőzelemig. Remek ötlet.

De az biztos, hogy van olyan edző, aki nem gondolta teljesen végig, miért lesz ez a dokumentumfilm neki karrierromboló. Ha lehet még olyat egy 1–8 után.

– hangzik el Egervári szájából. Vagy ez:

És akkor mi még csodálkozunk, hogy kaptunk egy nyolcast, vagy simán kikapunk a románoktól. És ez az Egervári most milliókat keres Diósgyőrben mint szakmai igazgató, Pintér Mezőkövesden neveli a focistákat. Sose lesz változás...

Na de itt a teaser, amit ha megnézel, biztosan látni akarod a filmet.

Muhi mindenhova, így a taktikai értekezletekre is beülhetett, ott volt az öltözőben, mindent megmutat, mi történik a csapattal, a játékosokkal, így például tökéletesen tapintható az a kontraszt, ami mondjuk Egervári és Dárdai között van.

Három év alatt négy szövetségi kapitány dolgozott.

Egervári Nem akarok kapni egy nyolcast Sándor után Pintér Attila jött, de róla nem láthatunk semmit, nem nézheted meg, hogyan magyarázza el tökéletesen a tolódást, mert Pinyő nem engedte, hogy az operatőr bemenjen az öltözőbe, sőt, sehova, nem forgathattak. Egyrészt borzasztóan szomorú, hogy pont a legizgalmasabb rész hiányzik a filmből, másrészt tökéletesen érthető, mert bár a szakember híresen nem okos, de annyi lélekjelenléte volt (vagy javasolták), hogy letiltsa magát.

Dárdai és Storck természetesen beleegyezett a forgatásba.

A 75 perces filmet közvetlenül az Európa-bajnokság előtt, június 9-én, 21.20-kor mutatják be a Tv2-n.

A magyarok Eb-győzelméért 250-szeres pénzt fizetnek, egy ezrest megér, nem?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon