Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze még nem jutott ki a válogatott, de az már biztos, hogy ha sikerül a kvalifikáció, akkor elképesztően erős négyesbe kerül Magyarország.

Tegnap tartották a jövő évi Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Magyarország – amennyiben sikerrel veszi a pótselejtezőt – a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal és Németországgal kerül egy csoportba.

Erről mondta el a véleményét a szövetségi kapitány, Marco Rossi:

„Először természetesen még ki kell jutnunk az Eb-re és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön, még akkor is, ha ez nagyon nehéz lesz. Már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű, és ha azt a meccset megnyerjük, akkor elképzelhető, hogy a roppant erős Izlanddal kell majd játszanunk, igaz hazai pályán.

Ha ezt a két meccset sikerül megnyernünk, akkor pedig hihetetlen csoportban leszünk az Európa-bajnokságon. Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott. Egyértelműen ez a legnehezebb csoport amibe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk. Nem is szeretnék még ennyire előreszaladni, mert nekünk egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk, és arra, hogy ezeken a lehető legjobban teljesítsünk.”

A kijutáshoz természetesen előbb túl kell jutni a pótselejtezőn:

(MLSZ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.