A hét leginspirálóbb története Martunisé, aki cunami túlélőből lett a Sporting Lisboa játékosa.

Egy Martunis nevű, hatéves indonéz kissrác 2004-ben túlélte a 200 ezer áldozatot követelő cunamit. A fél családját, édesanyját és két testvérét elvesztette, két hétig pocsolyákból ivott és száraz tésztát evett, amíg rá nem talált az apja és a nagyapja. A róla készült fotó bejárta a világot, és főképpen Portugáliában figyeltek fel rá. Az indonéziai kissrác ugyanis a portugál válogatott mezét viselte.

A fényképet látták a portugál szövetség munkatársai is és 40 ezer eurót ajánlottak fel a családjának, hogy újraépítsék a lakásukat, életüket. 2005-ben Martunis bálványa, Cristiano Ronaldo is meglátogatta őt, és mivel megérintette a története, bevállalta, hogy állja a fiú oktatásának költségeit, plusz meghívta őt a Sporting edzőközpontjába is. Ronaldo elmondása szerint Martunis története azóta is folyamatosan inspirációs forrásként szolgál számára.

Július 2-án a 17 éves Martunist leigazolták a Sporting az U19-es csapatába, így az egykori cunami túlélő hatalmas lehetőséget kapott.

Bruno de Carvalho, a klub elnőke elmondta, hogy a játékos az akadémiájuk tagja lett, és közösen azon fognak dolgozni, hogy a klubjuk és a társadalom hasznos tagja lehessen.

(Forrás: Telegraph)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában