Rangadóval indult a vb kieséses szakasza, és nem kellett csalódnunk, emlékezetes meccset játszott Franciaország és Argentína, előbbi jutott a nyolc közé.

Sampaoli (vagy aki összeállította) ismét megkavarta a kezdőt, klasszikus csatár nélkül, Messivel középen játszott Argentína, Pavón és Di María volt a két szélen. Franciaországnál nem volt meglepetés, Matuidi kezdett Dembélé helyén, hogy Messi megállításában és úgy összességében a védekezésben segítsen.

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

FRAARG // FORMATIONS Thoughts on these teams?


Franciaországnak tökéletesen indult a meccs, előbb Griezmann találta el egy szabadrúgásból a kapufát, majd Mbappé futotta le a fél argentin csapatot, Rojo lerántotta a fiatal franciát, nem volt kérdés a tizenegyes. Griezmann állt oda, 1–0:

A gól után Deschamps csapata teljesen visszaállt, kontrára játszott, abban bízott, hogy Mbappé vagy Griezmann szétfutja az argentin védelmet. A taktika ésszerű volt, sokáig jól is működött: Argentína ugyanolyan tanácstalanul passzolgatott körbe, mint eddig az egész tornán. Messi próbált többször visszalépni, de nagyon szorosan fogták, szinte alig volt helye. A franciák annyira Messire figyeltek, hogy a 41. percben teljesen szabadon hagyták Di Maríát, aki megkapta a labdát, majd nagyon messziről lőtt nagyon nagy gólt, 1–1:

A második félidő rögtön egy góllal kezdődött, egy szöglet után Messi lövésébe kapott bele Mercado, Llrorisnak esélye sem volt, 1–2:

Argentína előnye sokáig nem tartott, Pavard szerezte meg első válogatott gólját, ez is gyönyörű volt, akárcsak Di María találata, 2–2:

Hét perccel később már a franciák voltak előnyben, Mbappé egy csel után ellőtte, Armani meg oda kapott gólt, ahova egy klassziskapus nem kaphat. 3–2:

Mbappé nem állt le, miután kiharcolt egy tizenegyest, előnybe lőtte a csapatát, rúgott még egyet. A lassú, kitámadó Argentínát könnyedén kontrázta le a francia válogatott, 4–2:

Argentína az utolsó percekben természetesen mindent feltett egy lapra, és a hosszabbításban sikerült szorossá tennie a végét, a csereként beálló Agüero szépített, 4–3:

Egyenlíteni viszont már nem tudott az előző vb döntőse, egy óriási meccsen Franciaország megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

Ma még egy nyolcaddöntőt rendeznek, Uruguay ellenfele Portugália lesz.

Nyolcaddöntő

Franciaország–Argentína 4–3 (1–1)

(Fotó: FIFA World Cup Facebook-oldala)

És ezt olvastad már?
Az USA-tól is kikapott a férfi pólóválogatott, a 7. helyért játszik
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő