Kellett egy kis idő, de végül mégis lemondott a korábban erőszakos nemi közölülésért elítélt szövetségi kapitány. Arra jó volt ez a kis idő, hogy elveszítse az egyik szponzorát a szövetség.

Tegnap, azaz április 6-án a Magyar Úszószövetség elnöksége (kivéve Cseh László, aki Facebook-posztban cáfolta, hogy ő is kiállt volna az edző mellett), és az edzőbizottság is bizalmat szavazott a szövetségi kapitánynak, ami megrendítő erejű ütés volt az erkölcsnek és a morálnak. Aztán ma Kiss ennek ellenére mégis visszatáncolt és lemondott, amivel végképp megalázta magát a szövetség.

A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről

– írta Kiss László az MTI-nek. És még az alpolgármesteri pozíciójából is visszalépett. És ha ez nem elég, akkor uszodát is bukhatja. :(((

Kiss László nem érdemli meg, hogy a neve... - Baranyi Krisztina | Facebook

Ezt is leírta ebben a közleményben, és ez így már egyre kínosabb:

"1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé rólam. Kijelentem, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követtem el."

Akkor miért is tetszett várni ezzel 55 évet?

Jelentkezzen, aki szívesen bízná gyermekét Kiss Lászlóra! És egy nemi erőszakolóra?

Sőt, tisztázta a párttal kapcsolatos gyanúkat is: "Idő előtti szabadulásomat nem bármiféle beszervezésnek, hanem az 1963-as amnesztiarendeletnek köszönhettem, mely igaztalan büntetésemet enyhítette."

Kiss az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, egyúttal keresi a perújítás lehetőségét is.

Az ügy külön pikantériája, hogy Kiss László három hónapon belül másodszor mondott le, január 7-én Hosszú Katinka miatt, most meg ugye azért, mert mindenki megtudta, mit tett 55 éve. Akkor nem fogadták el, szóval még ne örüljünk.

De ha azt hitted, hogy ezzel vége a szövetség égésének, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk: időközben az egyik szponzora, a KÉSZ Csoport visszavonta támogatását az MÚSZ-től, mert megítélése szerint a Kiss László személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét.

Na, akkor most nagyon figyeljünk, hogy Kissnél megáll-e a lemondások rövid sora, vagy lesz még más is, aki szerint jobb lenne, ha nem lenne vezető pozícióban egy ilyen végtelenül kínos eset után.

Laci bácsinak meg anno nem kellett volna a miniszterelnök úrra hallgatnia, akkor megúszhatta volna tízmillió magyar gyűlöletét. Meg akkor megtarthatta volna a sok szép kitüntetést – most már nem biztos.

(Forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában