A katari vb előtt és alatt Messi azt mondta, a 2022-es az utolsó világbajnoksága, de azóta változott a helyzet.

Hiszen Argentína megnyerte a vb-t, ezzel Messi az utolsó hiányzó trófeáját is megszerezte, és az argentin válogatottal is felért a csúcsra. A vb előtt arról beszélt a hétszeres aranylabdás, hogy a torna után visszavonul a válogatottól. Ezt a döntését aztán megváltoztatta a világbajnoki cím megszerzése után. Később az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni azt mondta, ha rajta múlik, akkor Messi a 2026-os tornán is ott lesz az argentin válogatottban.

Egy friss interjúban többek között erről is beszélt Messi:

„Nem tudom, mindig azt mondtam, hogy a korom miatt nehéz elképzelni. Imádok futballozni, szeretem, amit csinálok, és amíg jól érzem magam, fizikailag rendben vagyok és élvezem a játékok, folytatom. A vb-szereplés nehéz kérdés, de attól függ, hogyan fog alakulni a karrierem”

mondta Messi.

Azt is elmondta, mennyire hitt benne, hogy végül világbajnok lesz:

„Biztos voltam benne, hogy Isten megadja nekem azt, hogy világbajnok legyek. Nem tudom, miért, de éreztem. A legjobb pillanatot választotta.”

Arról, hogy milyen érzés világbajnoknak lenni:

„Még ma is elöntenek az érzelmek, ha a világbajnokságra gondolok. Minden videót megnézek, ami szembejön velem a vb-ről a közösségi médiában.”

Megkérdezték, beszélt-e párizsi csapattársával, Kylian Mbappével a vb-döntőről:

„Igen beszéltünk. A meccsről, az azt követő ünneplésről, és arról, milyen volt az ünneplés Argentínában. De ennyi, többről nem.”

Messi júniusban lesz 36 éves, vagyis a 2026-os világbajnokság ideje alatt majdnem 40 lesz, de persze egyelőre nem tudni, hogy valóban ott lesz-e a tornán, arra azonban reális esély van, hogy a jövő évi Copa Americán játszani fog.

Ez is érdekelhet:

A vb után Messi Instagramját blokkoltát a túlságosan sok beérkező üzenet miatt

Egymillió üzenetet kapott a vb-győzelem után, néhány napig nem is tudta használni az Instagramot.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában