Az MLS hivatalosan közétette a ligában szereplő játékosok fizetéseit. Nem meglepetés, hogy magasan Lionel Messi fizetése a legmagasabb.

Pletykák eddig is voltak azzal kapcsolatban, hogy mennyit keres Lionel Messi az Inter Miamiban, a hivatalos számokra azonban várni kellett mostanáig.

Az MLS most tette közé a hivatalos fizetése adatokat, amely szerint Messi 12 millió dollárt keres, a kompenzációs pénzekkel együtt pedig összesen 20 millió dollár a hétszeres aranylabdás fizetése.

A listán a második Lorenzo Insigne (15,4 millió dollár), a harmadik Xherdan Shaqiri (8,1 millió dollár.)

Messi a 20 milliós bérével már az MLS történetének egyik legjobban kereső játékosa lett/lesz. Csak 14 olyan játékos van, aki ennél többet keresett, de értelemszerűen a többi játékos esetében többéves periódusról van szó.


A 20 millió dollárban nincs benne az a vélhetően masszív bónusz, amit akkor kapott az argentin, amikor eldöntötte, hogy az Inter Miamihoz igazol. Ahogy azt sem tartalmazza, hogy a visszavonulása után a klub egyik tulajdonosa lesz. Az Inter Miamit tavaly 585 millió dollárra értékelték, Messi érkezésével azonban 1,5 milliárd dollárra ugrott a klub értéke Jorge Mas elnök szerint. Azt is fontos megemlíteni, hogy ebben a 20 millió dollárban az Apple- és a Fanatics-megállapodás sincs benne, ezekkel a cégekkel szintén partneri kapcsolatba került az argentin játékos a Miamiba igazolásakor.

Ez is érdekelhet:

Messi elmondta, hogy miért az Inter Miamit választotta

Úgy tűnik, Lionel Messi ismét boldog.

(via; fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

A maszkot nem, a műtétet egyelőre megúszta az orrát törő Mbappé

További cikkeink a témában