Lionel Messi bejelentette, hogy nem a Barcelonába, hanem az Inter Miamiba igazol. Majd meg is magyarázta, miért.

Eldőlt, hogy Lionel Messi nem vár tovább a Barcelonára és elfogadta az Inter Miami ajánlatát. Egyben visszautasította a szaúdiakat, akik az utolsó pillanatokban még emeltek az ajánlaton, 1,3 milliárd eurót fizettek volna Messinek három évre, ha őket választja.

Az argentin viszont elmondta, őt nem érdekelte a pénz, hiszen akkor Szaúd-Arábiába igazolt volna, ő nyugalmat és lelki békét akart az utolsó aktív éveire. A terve az volt, hogy visszatér álmai klubjába, a Barcelonába:

„Nagyon szerettem volna visszatérni, izgatott voltam, de azután, amit megtapasztaltam, mikor távoznom kellett, nem akartam ugyanabba a szituációba kerülni.

Nem akartam más kezébe adni a sorsomat.

Bár a La Liga elfogadta a Barça tervét és visszatérhettem volna, még sok minden másnak meg kellett volna történnie.

A Barcelonának játékosokat kell eladnia vagy mások fizetését csökkentenie és az igazság az, én nem szerettem volna ezen keresztül menni.”

Elmondta, hogy Xavival sokszor beszélt arról, hogy visszatérhet, nagyon izgatottak voltak mindketten és folyamatosan kapcsolatban voltak. Kapott ajánlatot más európai csapattól is, de azokkal nem foglalkozott, mivel a Barça volt az egyetlen opciója Európában.

Összességében nyugodtan mesélt a helyzetről és megértő volt:

„A klub ma nem volt abban a helyzetben, hogy 100%-os garanciát adjon arra, hogy visszatérhetek-e vagy sem, és ez teljesen érthető abban a helyzetben, amin most mennek keresztül”

– mondta megértően Messi.

Azt is elmondta, hogy a világbajnokság egy hónapját leszámítva nem érezte jól magát az elmúlt két évben, boldogtalan volt Párizsban, sosem akarta elhagyni a Barcelonát.

„Szeretnék visszatérni ahhoz, hogy igazán jól érzem magam, élvezzem a családom és gyerekeim jelenlétét nap mint nap...”

A visszatérés reménye ugyan felcsillant, mi több szinte biztosnak tűnt, ám most már nem élte bele magát a két évvel ezelőtt történtek miatt. Egyszerűen csak várt, miközben hallgatta a közönség invitálását és szeretetét, mikor minden meccs 10. percében az ő nevét skandálták.

„Szeretnék közel lenni a Klubhoz. Barcelonában fogok élni a jövőben. Ez egy olyan dolog, amiben biztosak vagyunk a családommal. Remélem, egyszer tudom még segíteni a Barçát. Nem tudom, mikor és hogyan, de szeretnék segíteni, mert szeretem ezt a klubot. Hálás vagyok a szeretetért, amit ott kaptam a karrierem során és szeretnék visszatérni.”

Gerard Romero, a Barcához közel álló újságíró ezt mondta a döntésről: „Nem lehet ezért senkit hibáztatni. Sok mindent tönkretett az, ami 2021 nyarán történt. Messit lehet okolni, mert nem várt tovább, a Barcelonát pedig azért, mert nem tudott gyorsabban megoldani olyan dolgokat, amelyek szükségesek lettek volna ehhez. Ez van.

A gazdasági okokról részletesen ebben a posztban olvashatsz:

❤💙👀 Nem kell haragudni senkire. Se Leo Messire. Se az édesapjára. Se a Barçára. Se Laportára. Ha valakire igen, az jé...

Posted by Catalunya SÍ - Barça SÍ on Wednesday, June 7, 2023

(Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában