A svédek nem kicsit lepték meg Mexikót az F-csoport utolsó fordulójában.

Svédország abban a tudatban vonult pályára, hogy nyernie kell, ennek megfelelően kezdett is a csapat, már a második percben majdnem megszerezte a vezetést. Helyzeteik is inkább nekik voltak az első félidőben, köszönhetően leginkább annak, hogy – azonkívül, hogy jobban akartak – az erőfölényüket remekül tudták kamatoztatni a Mexikó ellen.

Mexikó összehozta a világbajnokságok leggyorsabb sárgalapját, Gallardo már a 13. másodpercben besárgult.

A második félidőben jött is a sokk, Svédország ugyanis megszerezte a vezetést Augustinsson kapáslövésével az 50. percbern (0–1),

Majd 12 perccel később Granqvist értékesítette a svédeknek megítélt jogos büntetőt (0–2):

Az apróbb termetű mexikóiak ekkor elkezdtek ívelgetni, beadni, ami a hatalmas svédek ellen nem volt okos döntés, de idővel rájöttek, jobban járnak, ha földön tartják a labdát.

A svédek ekkorra viszont már olyan magabiztosak voltak, hogy a 75. percben még egy öngólt is rúgattak Mexikóval, Álverez ért bele szerencsétlenül Thelin  továbbfejelt labdájába (0–3):

A játék képe kissé változott, a svédek minimálisan visszavettek, mexikó nyomni próbált, de túl sokra nem mentek vele. Maradt is 3–0 a vége.

Ez azt jelenti, hogy Svédország csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, Mexikó pedig a második helyen, mivel a címvédő Németország vereséget szenvedett Dél-Koreától, amivel egyébként utolsó lett a kvartettben.

F-csoport, 3. forduló

Mexikó–Svédország 0–3 (0–0)

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ancelotti bejelentette, hogy mikor vonul vissza