A jól játszó magyar bajnok végig pariban volt az Európa-liga-csoportjának legerősebb csapata, a Monaco ellen, de a győzelemhez kellett a szerencse is.

Nem volt könnyű helyzetben a meccs előtt Cserszeszov mester, nem maradt baloldali védője a Monaco elleni meccsre. Márpedig ez nem jó előjel a Ligue 1 legutóbbi kiírásának harmadik helyezettje ellen. Botka Endre került végül balra, Wingo játszott a jobboldalon.

A Fradi egészen kiválóan játszott, főleg az első félidőben Tokmac révén a vezetést is megszerezte, de rövid életű volt, mert a VAR-ozás után lest ítéltek. Látszólag a Monaco nem pörgött túlzottan, amihez kellett az is, hogy a Fradi magabiztos és stabil volt, jól védekezett és hatékonyan ment át támadásba.

A második félidőben már kicsit rákapcsolt a Monaco, de igazán nagy helyzete csak egy volt, akkor is Samy Mmaee buta labdaeladása után – Dibusz óriásit védett. Aztán jött Vécsei és nyert a Fradi!

A 80. percben Boli indult meg látványosan, majd Traoré zseni passzt adott Vécseinek, aki kapásból úgy lőtte kapura, hogy két védőn is megpattant a labda, majd Nübel kapus is belekapott, de a kapufáról a gólvonal mögé pörgött – be is jelzett a gólvonaltechnológia.

Így a Fradi a második meccsét is megnyerte az El-csoportban, a Trabzon után a Monacót is kipipálva hat ponttal vezeti a négyest.

Európa-liga-csoportkör

  • Monaco–Ferencváros 0–1

(Fotó: Jonathan Moscrop/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott