"Asszem mindenféleképpen tudunk játszani, hogyha akarunk" – röviden így is összefoglalhatnánk a lényeget, avagy Mészölytől Pintéren át Lipcseiig mindenki itt van.

Dzsudzsák Balázs

Ezzel a korszakos interjúval Dzsudzsink lenyilatkozta magát a népszerűségi listáról, jóllehet, egyébként is a vége felé kullogott. 2013-ban, az Észtország elleni világraszóló győzelem után feldúltan panaszkodott, hogy nem szeretik őket eléggé a szurkolók, a közbiztonság is szóba került, no meg a lényeg:

„Bebizonyítottuk, hogy ha akarunk, akkor tudunk játszani!”

Jó, azóta azért már jártunk egy Eb-n, szóval bebizonyították, hogy akarnak.

Lipcsei Péter

A sportinterjúk történetének egyik, ha nem a legjobb néhány perce a Portóba készülő Lipcseivel folytatott lélegzetelállító beszélgetés. A Fradi-játékost olyan szerencse érte, hogy együtt játszhatott a középpályán a "néger Emersonnal", de a fia még ennél is mázlisabb, hiszen ”nagyon sok nyelven meg fogja tudni tanulni a portugál nyelvet.” Asszem mindenféleképpen ez a csúcs, "megborzongat itt a hátamon feláll a szőr...

Szentes Lázár

Kicsit megsértődött a mester, bántották a csúnya drukkerek a nem túl jó eredmények miatt, így nem sikerült egy értelmes beszélgetést összehozni vele. Szentes teljesen dezorientáltan hebegett, nézelődött, talán még a hangja is elcsuklott, a nem túl váratlan "ön hogy látja ezt?" kérdésre teljesen fogalmatlanul visszakérdezett: "Tessék?" Duzzogott, na.

Mészöly Kálmán 1.

Mészöly Kálmánról sok minden elmondható, de azzal semmiképp sem vádolhatjuk meg, hogy érdektelen volna, ha megszólal. Láttunk már tőle egy igen terjedelmes one man show-t, amikor a Népstadionban rendezett Magyarország–Norvégia világbajnoki selejtezőn bemikrofonozva kurvaanyázott, de a legalját 2007-ben érte el egy Sport TV-s műsorban, melyben szakmailag elemzett:

„Épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket.”

Másnap le is mondott az MLSZ elnöki tanácsadói posztjáról.

Izgalmas plusz: nem elég, hogy Mészöly sosem mossa már le magáról ezt az ostoba rasszista mondatot, még Zombori Sándor is mögé állt, ráadásul hét évvel később: "Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki, ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról, és már itt futballozik."

Zombori Taktikus Sándort meghatározatlan időre le is kapták a sporttévé képernyőjéről.

Mészöly Kálmán 2.

Kálmán bá' a kedvesen gúnyos csipkelődésből is kiveszi a részét, ha úgy alakul, a maga módján oda is teszi magát, csakhogy nem annyira erős benne. Pláne, ha a kérdező minden idők egyik legkritikusabb, legszarkasztikusabb riportere, Gyárfás Tamás volt, aki még felettébb intelligens és tájékozott is. Mészöly nem is fogott ki rajta, nem úgy, mint Hosszú Katinka.

A beszélgetés eléggé epic, annál már csak a mester outfitje emlékezetesebb: trenya + fuksz. Leborulunk.

Pintér Attila

A magyar labdarúgás egyik kirakatembere, az ex-szövetségi kapitány kapcsán borzasztóan nehéz helyzetben vagyunk: vajon melyik interjúját hagyjuk ki? Pintér nagy tréfamester, mindig megvicceli a magyar nyelvre érzékenyek hallgatókat. A kapitányi debütálása után teljesen ki volt borulva, hogy csak a negatív kérdések záporoznak (nem így volt), de ennél azért akadnak emlékezetesebb megnyilvánulásai.

„Az a baj, hogy Magyarországon mindenki negatív. Idejönnek holmi emberek, akiket a hazájukban nem ismernek el, és osszák (sic!) az észt a kupacsapatoknak.”

Taníts, mester!

És a kedvencünk:

Horváth Ferenc

"Az rendben van, hogy nőnap van, de azért férfiként kell játszani" – így kezdte Horváth Ferenc a mondandóját, amit meg is szoktunk tőle, ő az a ritka magyar edző, aki nem a közhelyszótárat bújja hétköznap esténként. Horváth jó arc. Elkövetett azonban egy súlyos hibát, amikor azt bírta mondani az akkori tavaszi második bajnoki után, hogy a Pécs tíz emberrel védekezett ellenük, vagyis a Győr ellen, akinek akkor az edzője volt – végeredmény: Győri ETO–Pécs 2–5.

Détári Lajos 1.

Hát de most "mit kell rákérdezgetni?" Komolyan már, mindenki látta a tévében, nehogy már még el is mondja, az eszem megáll. És még chilei bírót is a nyakára küldenek, akiről "asse tudja, ki ez".

Détári Lajos 2.

Döme egyébként is egy nagy nyilatkozó, az iménti összevágott best of mellett van egy mélyen ironikusnak tűnő, de valahol rémesen fájdalmas kifakadása is a kritikusai ellen. Megindító.

– Akkor mi történik, amikor nincs edzés?
Megtáltosodott a csapat valamiér'.

Parádés párbeszéd.

Szántó Öcsi bácsi

Ez a bónusz, mert nem interjú, de legalábbis nem tudott róla a főszereplő, és nem foci. Ám a kiváló motivátor hírében álló bunyós edző, Szántó Imre, vagy ahogy ismerjük, Szántó Öcsi bácsi jól beszéli a futballisták nyelvét is, és ezt a 2008-as pekingi olimpia alatt tökéletesen bizonyította, amikor két menet között a szofitól és a vice házmestertől sajátossá váló orgánumával biztatta versenyzőjét, Bedákot: „Ha nem ütsz, szétbasszuk a kurva anyját mindenkinek!

És ezt olvastad már?
Láthatósági mellénnyel kellett lengetniük az Argentína–Chile vb-selejtező asszisztenseinek