I love this Game – aki szereti a kosárlabdát, az szinte biztosan rajong az NBA-ért. Aki mégsem, annak feltétlenül meg kell néznie ezt a video-összeállítást, amelyet a jelenlegi idény legszebb jeleneteiből válogattunk össze. Egymás mellé kerülhetett Kobe Bryant és Byron Mullens. Hogy kicsoda? Lejjebb kiderül.

 1. 10 / 10

  1. Az óriásra nőtt kisember

  Az NBA hivatalos oldalán már most az év blokkjaként emlegetik Nate Robinson valóban igen látványos sapkáját. A kosarasok között 175 centiméterével kimondottan törpének számító hátvéd korábban leginkább látványos betöréseiről volt híres, de a Chicago Bulls–Brooklyn Nets meccsen hihetetlen védekezésével tűnt ki. A naggyá vált kisembernél egy fejjel magasabb MarShon Brooks egy darabig biztosan nem felejti el az estét, főleg, hogy a végén Robinsonék, azaz a Bulls örülhetett.

 2. 9 / 10

  2. Blokkolni akart a bíró

  Van, hogy egy bíró is főszerepre vágyik. Ezen az estén például Courtney Kirkland került reflektorfénybe, miután a semmiből előtörve megpróbálta leblokkolni a meglepett Kris Humphriest. A játékvezető nem őrült meg, azért próbálta megakadályozni Humphries büntetődobását, mert még nem mindenki ért vissza a pályára. Ettől függetlenül rendesen meglepett mindenkit.

 3. 8 / 10

  3. Gyilkos tripla az örökifjú irányítótól

  Jason Kidd rálelt az örök fiatalság titkára: a klasszis irányító jövő márciusban lesz negyvenesztendős, de ez nem látszik meg a játékán. A Brooklyn Nets–New York Knicks városi rangadót néhány másodperccel a lefújás előtt döntötte el egy gyilkos hármassal, még az sem zavarta meg, hogy odaütöttek a kezére. A derbin ez volt Kidd hatodik triplája, még az is belefért, hogy a ráadás büntetőt kihagyta.

 4. 7 / 10

  4. A legenda harmincezredik pontja

  Mennyi? 30 ezer. Néhány hete Kobe Bryant lett minden idők legfiatalabb NBA-játékosa, aki eljutott harmincezer pontig a világ legerősebb bajnokságában. Ez a kalaplengetés mellett megérdemli a figyelmet, még akkor is, ha csapata, a Los Angeles Lakers kirívóan pocsékul szerepel a szezonban. Bryant viszont ünnepelt, hiszen remek társasághoz csatlakozott: Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Michael Jordan, Kobe Bryant. Nem rossz ötös. Íme, Bryant határátlépése.

 5. 6 / 10

  5. Félkezes zsákolás Griffintől

  Blake Griffint nem hiába nevezik a zsákolás királyának, egészen elképesztő rúgói vannak a Los Angeles Clippers csillagának. Ezért aztán az alley oop-játék hívei már előre dörzsölték a tenyerüket, miután Chris Paul tavaly a Clippershez igazolt. A vajkezű irányító kegyetlenül hatékony duót alkot Griffinnel, ez a félkezes zsákolás azért Griffin lőlapján is jól mutat.

 6. 5 / 10

  6. King James sem akart lemaradni

  LeBron James sem akart lemaradni Griffin mögött, de mégsem az elmúlt idény MVP-je a lenyűgöző jelenet főszereplője. Sokkal inkább Mario Chalmers. A Miami Heat kiszámíthatatlan kosarasa ezúttal a szebbik arcát mutatta, labdalopása zseniális, akárcsak a Jamesnek felkínált tökéletes passz. Az NBA királya (King James) pedig ilyen helyzetekben nem szokott hibázni.

 7. 4 / 10

  7. Mo Clutch Williams

  Clutch player – így nevezik azokat a játékosokat, akiknek a döntő helyzetekben sem remeg meg a kezük. Mo Williamsre úgy fest, illik a kifejezés. Az állás 96–96, csupán néhány másodperc van hátra, de Mo Williams, a Utah Jazz játékosa nyugodtan pattogtatja a labdát. Aztán egy másodperccel a vége előtt elhajítja. Naná, hogy bemegy.

 8. 3 / 10

  8. Háromszögelés a varázslóktól

  Nem újdonság, hogy talán a Miami Heat játssza a leglátványosabb kosárlabdát a ligában. A levegőben mindenesetre kevesek képesek olyan mutatványokra, mint a Dwayne Wade, LeBron James duó. A következő háromszögelés még a bajnokcsapat játékát ismerve is kiemelkedő alakítás, ezt így nagy valószínűséggel csak ők tudják végrehajtani.

 9. 2 / 10

  9. Lord Byron is tapsolna

  Az amerikai Byron Mullens a nevéhez híven költői kosarat szerzett decemberben: bár a triplát még kihagyta, a lepattanót elkapta, és ellentmondás nem tűrően jutott el a gyűrűig. Egészen kivételes zsákolás volt a Charlotte Bobcats 213 centiméterre megnyúlt centerétől.

 10. 1 / 10

  10. Batum a legnagyobbakat idézte

  Hogyan kell eldönteni egy kétszeres hosszabbításba torkolló mérkőzést? A választ már Nicolas Batum is tudja, a francia egyből elhajított a labdát, miután megkapta a bedobás után, s hármasával meg is nyerte a Portlandnak a meccset. Óriási, a legnagyobbakat idéző tripla volt!

  Tovább:
  A legfrissebb Player-cikkekhez
  A rovat többi cikkéhez
  Pacquiao – Fel lehet állni a padlóról?

És ezt olvastad már?
A Hertha sportigazgatója félreérthetetlenül beleállt Dárdaiba