Négy remek, gólerős csapat lépett ma pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ám ma egyiket sem mutatták meg.

Olympique Lyon–Barcelona 0–0

A Barcelona hozta a szokásos fociját Lyonban, ahogy tulajdonképpen az Olympique is. A katalánok igyekeztek dominálni, de persze ez már nem a Guardiola-, Iniesta-féle csapat dominanciája, nem birtokolta 75%-ban a labdát, és nem is volt olyan éles. Azonban a 63% és a 25 kapura lövés is árulkodó.

A Barca helyzeteket dolgozott ki, de ordítóakat nem, a Lyon pedig olykor kiválóan kontrázott, és elsült a fiatalok lába néha, nekik sokkal jobb lövéseik voltak.

Ha lenne egy csatára a Barcelonának, nyert volna, de nincs.

Liverpool–Bayern München 0–0

Liverpoolban a vörösök dinamikusan, már-már heavy metalosan kezdtek a Bayern München ellen, Klopp ráküldte a csapatát a bajorokra. Volt is helyzet dögivel, azonban a kapu előtt pontatlan és határozatlan volt a Pool. Elsősorban Mané volt aktív, helyzetbe kerüléssel és azok kihagyásával is, Szalah viszont kimondottan rosszul játszott.

Mané először:

Mané másodszor:

Annyira pörögtek az angolok, hogy nem egyszer egymás elől rúgták el a labdát. A második félidőben már nem uralta annyira a meccset a Liverpool, kicsit elfáradt az addig különbséget jelentő középpályájuk. Keita, Wijnaldum és Henderson is az első félidőben játszott igazán jól, Firmino is kipukkant a sok futásban, nem maradt ereje a kulcspasszokra és gólokra.

A visszavágókat március 13-án játsszák.

(Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Így nézne ki az Aranylabda-győztesek listája Messi és Ronaldo nélkül