A címvédő egy nyerhető, de izzadós csoportba került, Mexikó és Svédország is kemény ellenfél. Mexikó keményebb, mint hittük.

Joachim Löw húzott egy váratlant, a Hertha vb-újoncát, Marvin Plattenhardtot a kezdőbe jelölte, és valóban az egész szezont kihagyó Neuer áll a kapuban. Ez utóbbi még akkor is rizikós, ha a Bayern kapusa a világ egyik legjobbja. Főleg, hogy ott ül a padon a szintén világklasszis, a szezont végigvédő Ter Stegen.

Die Mannschaft on Twitter

Unsere Startelf 🇩🇪🇲🇽 1 Neuer (C) 2 Plattenhardt 5 Hummels 6 Khedira 7 Draxler 8 Kroos 9 Werner 10 Özil 13 Müller 17 Boateng 18 Kimmich #ZSMMN #GERMEX #WM2018

A csoport maga egyébként kemény, mivel Svédország is itt van, így egyáltalán nem lehet elégedett egyik csapat sem mondjuk egy döntetlennel. Pedig Mexikó akár neki is állhatott volna kibekkelni a meccset, de nemhogy nem ezt tette, hanem bizony lefocizta a németeket. Mexikó baromi jól és szimpatikus első félidőt ment, folyamatosan mentek előre, nem tisztelték a címvédőt.

A 34. percben egy kontra végén Lozano remek gólt lőtt, egy lövőcselhez is volt töke, aztán bevágta a rövidbe. Megérdemelt vezetés. 0–1

Az utolsó tíz percre fel is kapcsolt Németország, de csak egy kapufáig jutott. Kroos szabadrúgását Ochoa tolta a lécre. Mexikó tíz lövést indított a német kapu felé az első félidőben, ez árulkodó.

A szünet után a németek próbáltak ritmust váltani, a mexikóiak nyakára is mentek, de zöldek kontráiban végig ott volt a gólt. Ha Layún nem hisz magáról ennyit, akkor talán meg is rúgják a másodikat, de a Sevilla szélsője ma a 'minden vállalok' hozzáállással jött ki a meccsre. Mázlija, hogy Morenóék tartották hátul a frontot. Végig!

Igen, Mexikó legyőzte a címvédőt, Németország a svédek ellen már az életben maradásért játszanak majd 23-án.

Mexikó meg ünnepel:

F-csoport, 1. forduló

Németország–Mexikó 0–1 (0–1)

(Fotó: Dan Mullan/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Balotelli öt gólt rúgott, az egyiket hét biciklicsel után rabonázva