A visszavonult, korábbi UFC-bajnok Habib Nurmagomedov visszatérhetne, de úgy tűnik, hogy sem a pénz, sem az általa korábban álommeccsnek titulált bunyós elleni lehetőség nem változtatja meg a döntését.

MMA-ban példátlan módon 29–0-ás mérleggel vonult vissza Nurmagomedov. A dagesztáni bunyós utolsó meccsén tavaly nyáron Justin Gaethje ellen nyert, a harmadik címvédése után pedig váratlanul visszavonult. Azzal indokolta döntését, hogy édesapja és edzője elvesztése után már nem akar élsportolni, és az édesanyjának is megígérte, hogy nem fog többet ketrecbe lépni.

A UFC közben továbblépett, megvan a szervezet új könnyűsúlyú bajnoka, a brazil Charles Oliveira személyében. Nurmagomedov menedzsere, Ali Abdelaziz Mike Tyson podcastjében elárulta, hogy két topbunyót is ajánlottak a korábbi veretlen bajnoknak:

  • egy bokszmeccset Floyd Mayweather ellen, amivel 100 millió dollárt keresett volna
  • egy MMA-meccset a visszavonult Georges St-Pierre ellen.

Előbbit nem feltétlen kell magyarázni, Mayweather már Conor McGregorral is bokszolt, könnyedén nyert, rengeteget keresett vele, így érthető, hogy újra szívesen bokszolna MMA-s ellen, sőt, hamarosan egy youtuberrel fog.

A St-Pierre elleni meccs viszont már érdekesebb. A kanadait minden idők egyik legjobb MMA-sának tartják, két súlycsoportban volt korábban bajnok, de 2017-ben visszavonult. Nurmagomedov korábban azt nyilatkozta, St-Pierre számára az álomellenfél, úgy gondolja, hogy ő lenne a legnagyobb kihívás.

Ennek ellenére azonban elég kevés esély van arra, hogy visszatérjen, menedzsere szerint egyszerűen nem akarja megszegni az édesanyjának tett ígéretét, és jelenleg egyéb bizniszügyekkel foglalkozik és az edzősködésre koncentrál inkább.

A UFC új könnyűsúlyú bajnokáról, Charles Oliveiráról itt írtunk bővebben:

(via; Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Robert Lewandowski lett az Év futballistája a FIFA-nál